Stiri si curiozitati

Donald Trump ameninta o tara cu distrugerea: Daca doreste sa se lupte, va fi sfarsitul oficial 

Publicat: 20 mai 2019
3

Donald Trump a avut duminica o reactie dura la adresa unei tari cu care SUA si afla in tensiuni si a amenintat cu distrugerea totala in cazul in care amenintarile la adresa americanilor continua.

Presedintele Donald Trump a amenintat, duminica, Iranul cu distrugerea totala in cazul in care acest stat ataca interesele americane. Anuntul a fost facut intr-o postare pe Twitter care starneste ingrijorare despre un potential conflict intre cele doua state, intr-o perioada in care tensiunile din relatia bilaterala au escaladat.

„Daca Iranul doreste sa se lupte, va fi sfarsitul oficial al Iranului. Fara amenintari, vreodata, la adresa SUA”, a avertizat liderul de la Casa Alba.

Tensiunile dintre Washington si Teheran s-au exacerbat dupa ce SUA au anuntat desfasurarea in Golf a portavionului Abraham Lincoln si a bombardierelor B-52, invocand existenta unor amenintari din partea Iranului la adresa trupelor si a intereselor sale. Trump a inasprit sanctiunile economice la adresa Iranului, pe langa intarirea prezentei militare americane in regiune, transmite Agerpres.

Teheranul a calificat manevrele SUA drept un razboi psihologic si un joc politic.

Ministrul iranian de externe Mohammad Javad Zarif a minimalizat sambata posibilitatea unui noi razboi in regiune. La incheierea unei vizite in China, Zarif s-a declarat „sigur (…) ca nu va exista un razboi deoarece noi nu dorim conflict si pentru ca nimeni nu isi face iluzii in privinta capacitatii sale de a infrunta Iranul in regiune”, conform agentiei Irna, citata de AFP.

Adauga un comentariu