International

Donald Trump, cu privire la programul nuclear al Iranului: „Suntem gata sa facem o intelegere reala, nu una ca cea facuta de administratia anterioara, care a fost un dezastru”

Publicat: 24 iul. 2018
1

Presedintele american Donald Trump a vorbit marti despre posibilitatea de a negocia un acord real de denuclearizare cu Iranului, spunand ca cel anterior a fost un dezastru, potrivit Reuters. 

"Vom vedea ce se intampla, dar suntem gata sa facem o intelegere reala, nu una ca cea facuta de administratia anterioara, care a fost un dezastru", a spus el in timpul unui discurs adresat veteranilor razboaielor externe.  

Iranul a respins luni avertizarea lui Trump conform careia Teheranul a riscat consecinte grave "asa cum putini din istorie au suferit inainte" daca va ameninta Statele Unite.  

Secretarul lui Trump, Jim Mattis, a refuzat sa raspunda cand a fost intrebat daca a fost ingrijorat de faptul ca actiunile lui Trump ar putea intensifica tensiunile din regiune. Cu toate acestea, el a spus ca este foarte preocupat de situatia din Orientul Mijlociu. 

"Este timpul ca Iranul sa se adapteze si sa devina o natiune responsabila. Nu poate continua sa arate ca o organizatie revolutionara care intentioneaza sa exporte terorism intreaga regiune ", a spus Mattis.

Adauga un comentariu