International

Donald Trump, nou atac la adresa Chinei, acuzata de practici comerciale neloaiale: „Atitudinea sa este rauvoitoare in ceea ce va fi o tentativa ratata”

Publicat: 25 iul. 2018
1

Donald Trump a denuntat miercuri atitudinea "rauvoitoare" a Beijingului, pe care il acuza de practici comerciale "neloiale", atragand replica presedintelui Xi Jinping, care a avertizat ca un razboi vamal cu Statele Unite nu va avea "niciun castigator", potrivit AFP.

"China ne vizeaza agricultorii, pe care stie ca ii iubesc si ii respect, ca o modalitate de a ma forta sa ii permit sa continue sa profite de Statele Unite", a scris el, pe Twitter. 

"Atitudinea sa este rauvoitoare in ceea ce va fi o tentativa ratata. Am fost draguti – pana aici! China a castigat pe seama noastra 517 miliarde de dolari anul trecut", a scris el, referindu-se la exporturile anuale chinezesti in Statele Unite.

Vezi si: Breaking news! Donald Trump a facut anuntul! Noul ambasador al Statelor Unite ale Americii in Romania este un roman

"Unilateralismul si protectionismul progreseaza si aduc o lovitura severa multilateralismului si comertului multilateral", a replicat presedintele chinez Xi la deschiderea summitului anual al sefilor de stat si de guvern din Brics (Brazilia, Rusia, India, China, Africa de Sud), la Johannesburg.

"Suntem confruntati cu alegerea intre cooperare si confruntare", a subliniat acesta.

"Un razboi comercial trebuie respins pentru ca nu va fi niciun castigator", a avertizat el.

In ultimele luni, presedintele Trump a declarat razboi principalilor sai rivali comerciali, incepand cu Beijingul, Bruxellesul si Moscova.

Dupa taxele vamale pe otel si aluminiu, care au vizat in special China, Statele Unite ameninta acum cu suprataxarea importurilor auto de masini, precum si cu sanctionarea tarilor care fac comert cu Iranul si taxarea punitiva a tuturor importurilor chinezesti.

Adauga un comentariu