International

Donald Trump nu mai are simptome de 24 de ore! A dezvoltat și anticorpi la COVID-19

Publicat: 07 oct. 2020
Donald Trump arată cu mâna
Donald Trump nu mai are simptome de 24 de ore! A dezvoltat și anticorpi la COVID-19

De 24 de ore, președintele american nu mai are simptome de COVID-19, iar de mai mult de patru zile febra i-a dispărut. Conform lui Sean Conley, doctorul său, Trump prezintă „niveluri detectabile de anticorpi la Covid-19” în sânge și că nu a mai avut nevoie de oxigen suplimentar de când a fost dus la spital, săptămâna trecută.

Luni, 5 octombrie, Donald Trump a fost externat și imediat s-a întors la Casa Albă. De asemenea, peste o săptămână ar trebui să aibă loc a doua dezbatere prezidențială înainte de alegerile din 3 noiembrie.

Compania care produce tratamentul cu anticorpi pe care l-a primit Donald Trump, Regeneron, spune că anticorpii nu sunt un semn de vindecare. Compania spune că testul de anticorpi ar fi descoperit anticorpii modificați care i-au fost administrați președintelui prin tratament.

„Majoritatea testelor nu disting între anticorpi endogeni (realizați de organismul pacientului) și cei care ajung în organism prin tratamentul nostru. Având în vedere momentul în care a fost făcut acest test, este probabil ca el să detecteze anticorpii din tratament”.

Donald Trump a fost cenzurat pe Facebook și pe Twitter, după ce a făcut o paralelă între gripă și COVID-19

Marți, 6 octombrie, Facebook şi Twitter au luat măsuri împotriva unor postări ale preşedintelui american, Donald Trump. Acesta a încălcat regulile contra dezinformării legate de nou coronavirus prin sugerarea că boala COVID-19 este asemenea gripei.

”Mulţi oameni mor în fiecare an din cauza gripei, uneori peste 100.000, în pofida vaccinului. Închidem ţara? Nu, am învăţat să trăim cu ea, la fel cum învăţăm să trăim cu Covid, pentru majoritatea populaţiilor mult mai puţin letală!!!”, a scris Trump pe Twitter.

Facebook a anunțat că postarea președintelui a fost ștearsă, însă înainte de a se întâmpla acest lucru, a fost distribuită de aproximativ 26.000 de ori, conform datelor CrowdTangle, sistemul de măsurare al companiei.

”Eliminăm informaţiile incorecte legate de severitatea Covid-19”, a declarat un purtător de cuvânt a Facebook.

Cea mai cunoscută platformă de socializare din lume, care exceptează politicienii de programul de verificare a informaţiilor, ia rareori măsuri împotriva postărilor lui Donald Trump.

Facebook a şters prima oară o postare a preşedintelui Trump în luna august. Postarea includea un video în care preşedintele afirma în mod fals că copiii sunt ”aproape imuni” la Covid-19.

Și Twitter a luat măsuri

Tot marți, Twitter a dezactivat repostările unui tweet asemănător cu cel al lui Trump şi a introdus o etichetă de avertizare, în care menționează că tweetul respectiv încalcă regulile referitoare la ”răspândirea de informaţii înşelătoare şi posibil dăunătoare legate de Covid-19”, dar că ar putea fi în interesul public ca postarea să rămână vizibilă.

Conform Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor, în sezonul de gripă 2019-2020, gripa a fost asociată cu 22.000 de decese în SUA.

De la debutul pandemiei, peste 210.000 de oameni au murit în Statele Unite, fapt ce constituie cel mai mare bilanţ din lume.

Adauga un comentariu