International

Donald Trump, prima conferinta dupa alegeri – VIDEO

Publicat: 11 ian. 2017
1
Presedintele ales al Americii a denuntat furios astazi, in prima sa conferinta dupa alegeri, „stirile false” difuzate de presa americana si care ar dezvalui presupusele sale legaturi cu Rusia si o eventuala parghie de santaj asupra sa, admitand insa pentru prima oara rolul jucat de Vladimir Putin in piratarea mailurilor Partidului Democrat american, scrie AFP.
„Sunt informatii false. Aceste lucruri nu s-au intamplat niciodata”, a spus Trump, intr-o conferinta de presa organizata la New York, reactionand dupa ce site-ul Buzzfeed a publicat 35 de pagini de note care ar arata legaturile intre anturajul miliardarului si Kremlin.
Trump, vizibil furios dupa publicarea acuzatiilor, a criticat du Buzzfeed dar si un reporter CNN. Televiziunea de stiri nu a publicat cele 35 de pagini dar a anuntat marti ca seful informatiilor americane a prezentat un rezumat de doua pagini vineri, in cadrul unei intalniri cu Trump, ceea ce echipa sa a dezmintit.
„Consider ca este scandalos, scandalos ca agentiile de informatii au permis (publicarea) unei informatii care s-a dovedit eronata si falsa. Este genul de lucruri pe care il facea Germania nazista”, a acuzat el.
Dar succesorul lui Barack Obama a admis, pentru prima oara limpede, ca Rusia lui Vladimir Putin a comandat actiunea de piratare a conturilor partidului Democrat in perioada campaniei electorale. Divulgarea a mii de mesaje pe Wikileaks a destabilizat puternic candidata democrata, Hillary Clinton.
Trump si-a exprimat indoiala, pana in prezent, in fata consensului agentiilor secrete americane, care l-au acuzat public pe presedintele rus ca a lansat campania de piratare dar si de dezinformare, cu scopul de a o discredita pe Clinton si de a majora sansele republicanului.
„In ceea ce priveste piratarea, cred ca a fost Rusia. Dar cred de asemenea ca am fost piratati si de alte tari, de alti oameni”, a spus Trump.
El insa nu pare sa-si modificat optiunea de apropiere fata de Moscova.
Putin „nu ar fi trebuit sa faca asta. Nu o va mai face. Rusia va avea mult mai mult respect pentru tara noastra cand o voi conduce decat atunci cand o conduc alti oameni”, a promis miliardarul.
Conferinta lui Trump a fost transmisa LIVE pe contul lui de Facebook.
Adauga un comentariu