International

Donald Trump, reactie dura la adresa Iranului: ”Daca fac ceva, vor suferi enorm”

Publicat: 14 mai 2019
1

Donald Trump, presedintele Statelor Unite ale Americii (SUA)  avertizeaza Iranul ca ar fi o mare greseala daca se va intampla ceva, in contextul in care Washingtonul acuza Teheranul ca pregateste "atacuri" impotriva intereselor americane in Orientul Mijlociu.

"Daca fac ceva, vor suferi enorm", a declarat Donald Trump la intalnirea cu premierul ungar Viktor Orban. "Vom vedea ce se va petrece cu Iranul", a continuat el, subliniind ca va fi "o mare problema" pentru Teheran daca "se va intampla ceva". "Nu vor fi multumiti", a subliniat presedintele SUA.

Presedintele SUA Donald Trump ia masuri
Administratia Trump preciza de peste o saptamana ca autoritatile iraniene sau aliatii lor din Orientul Mijlociu pregatesc "atacuri iminente" contra intereselor americane. Washingtonul a trimis la fata locului un portavion, o nava de razboi, bombardiere B-52 si o baterie de rachete Patriot.

Donald Trump a anuntat noi sanctiuni impotriva Iranului. Planul presedintelui SUA

Mike Pompeo, vizita neasteptata la Bruxelles

Seful diplomatiei americane, Mike Pompeo, a efectuat luni o vizita neasteptata la Bruxelles pentru a impartasi informatii confidentiale pe aceasta tema cu omologii sai europeni.
"Suntem de parere ca Iranul trebuie sa aleaga calea discutiilor in loc de cea a amenintarilor. Fac o alegere gresita daca se concentreaza asupra amenintarilor", a declarat emisarul american pentru Iran, Brian Hook.
Cu toate acestea, Donald Trump s-a declarat saptamana trecuta dispus sa dialogheze cu liderii iranieni pentru a gasi un nou acord, dupa retragerea unilaterala a Statelor Unite din tratatul incheiat in 2015 privind programul nuclear al Teheranului
Adauga un comentariu