Local

Donații de 100 mii de lei pentru Direcția de Asistență Socială Iași. Banii au fost direcționați pentru măsurile anti-coronavirus din municipiu. Crucea Roșie a fost printre donatori

Publicat: 22 mai 2020

Direcția de Asistență Socială Iași a beneficiat în ultima perioadă de donații de aproximativ 100 mii lei pentru susținerea activităților anti-coronavirus în municipiu. O importantă donație a venit de la Crucea Roșie, dar și de la Spitalul de Recuperare din municipiul Iași

O instituție subordonată municipalității ieșene a reușit ca de la începutul pandemiei de COVID-19 să continue o campanie de ajutorare a celor aflați la nevoie. Direcția de Asistență Socială (DAS) Iași a avut în toată această perioadă o campanie de pe urma căreia a strâns circa 100 mii lei din donații, o mare parte din donații venind de la Crucea Roșie.
Direcția a făcut și un bilanț al activităților pe perioada 23 martie – 12 mai, în timpul stării de urgență generată de pandemia COVID-19.
Au fost asistate persoanele vârstnice peste 65 de ani, fără susținători sau altă formă de ajutor, au fost efectuate 81 de aprovizionări și activități de distribuire a alimentelor. De asemenea, au fost preluate și 18 cereri pentru preluarea de rețete și livrare de medicamente.

În plus, au fost acordate și 350 de pachete a 105 lei pe pachet ca alimente gratuite.

„Au fost informate 4.796 de persoane privind obligația de a respecta prevederile legale aplicabile în cazul autoizolării, respectarea regulilor privind igiena în vederea evitării infectării, numerele de telefon puse la dispoziția lor de către Direcția de Sănătate Publică, Primăria municipiului Iași și Direcția de Asistență Socială Iași. Au fost distribuite, prin cantina socială, un număr de 215 pachete cu alimente de bază”, a declarat Luminița Munteanu, director al Direcției de Asistență Socială.

Lista donatorilor care au sprijinit cu 100 de mii de lei Direcția de Asistență Socială

În toată această perioadă, totalul donațiilor și sponsorizărilor a fost de 97.788 lei. De exemplu, Crucea Roșie a distribuit 322 pachete alimentare, 1.522 iaurturi, 1.000 prăjituri, iar alte 4.150 produse de tip croissant au fost distribuite persoanelor fără adăpost, centrelor aflate în izolare preventivă, centrelor rezidențiale pentru persoanele vârstnice. Crucea Roșie a mai distribuit și 50 de pachete igienă corporală pentru beneficiarii fără adăpost de la Baia Populară, dar și materiale de curățenie (160 litri) – distribuite persoanelor vulnerabile. Alte diverse firme, restaurante sau fundații au donat la rândul lor alimente și echipamente către DAS Iași pentru sprijinirea populației din municipiul Iași.

Donații de la Ministerul Afacerilor Interne și Parohia „Sfântul Antonie cel Mare” pentru persoanele defavorizate

O donație a făcut și Parohia „Sfântul Antonie cel Mare” prin produse alimentare neperisabile și produse tradiționale pascale (cozonaci și ouă roșii) pentru 150 persoane fără adăpost. În plus, Spitalul de Recuperare din Iași a donat 40 litri de lapte, cantitate direcționată către cantina socială. Au mai fost donate 80 cutii de iaurt la 200 grame/bucata, toate acestea fiind distribuite beneficiarilor din centrul din C. A. Rosetti. Și Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a donat 5.500 măști de protecție în toată această perioadă. Măștile au fost acordate centrelor rezidențiale pentru persoane vârstnice.
Pentru sprijinirea măsurilor anti-coronavirus s-au făcut donații și de către unele persoane fizice. O persoană a donat covrigi în valoare de 1.302 lei persoanelor fără adăpost. De asemenea, pentru a sprijini măsurile anti-COVID-19 s-au alocat și pachete de igienă corporală de la Uniunea Europeană, s-au alocat 60 pachete – acordate beneficiarilor de la Centrul C. A. Rosetti.

Adauga un comentariu