National

Dorel Săndesc trage un semnal de alarmă în privința Ivermectinei: „Pacienţii care fac boala, dar nu se internează, au început să folosească acest medicament”

Publicat: 01 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Dorel Săndesc, șeful Societății ATI din România trage un semnal de alarmă în privința Ivermectinei. El este de părere că medicamentul este folosit de mulți oameni, care nu mai doresc să se interneze în spitale.

Dorel Săndesc încurajează aprobarea Ivermectinei în tratamentul pentru bolnavii de COVID-19.

”Este un medicament care se foloseşte în practica clinică pentru alte indicaţii, inclusiv la oameni. În unele ţări, Ivermectina poate fi folosită legal în tratamentul COVID-19. În România, în acest moment însă, nu avem nicio reglementare în ceea ce priveşte posibilitatea de utilizare a Ivermectinei în tratamentul bolii COVID. Se ştie deja că în ambulator, pacienţii care fac boala, dar nu se internează, o parte din ei au început să folosească acest medicament.

Dorel Săndesc, despre Ivermectină

Noi credem că trebuie să ţinem cont de practica medicală în ţări foarte serioase cu sisteme de sănătate dezvoltate şi ştim că de exemplu, în Statele Unite, medicamentul este deja folosit şi să avem în vedere aprobarea şi a acestui medicament”, a declarat şeful Comisiei ATI din Ministerul Sănătăţii.

Potrivit studiilor clinice, aceasă substanță găsită în farmaciile veterinare poate fi administrată în doze optime și oamenilor, în tratarea virusului SARS-CoV-2.

Se pare că multe țări din lume profită de beneficiile acestui medicament în tratarea COVID-19, fiind deja introdusă în protocol.

Medicul Dorel Săndesc vorbește despre coronavirus și importanța vaccinării

Medicul Dorel Săndesc, preşedintele Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă, vorbește despre noul coronavirus și susține că românii trebuie să se vaccineze pentru a nu risca să facă forme grave. Medicul consideră că virusul SARS-CoV-2 atacă sistemul nervos.

„Decizia pro sau contra vaccinare nu este simplă – nici măcar pentru un medic. Pentru că, în ciuda beneficiilor indiscutabile ale vaccinurilor (eradicarea unor boli cumplite, limitarea sau prevenirea unor epidemii…) acestea ridică și unele îngrijorări, justificate. De aceea consider o campanie provaccinare triumfalistă, demagogică, prezentând totul în roz total ineficientă, ba chiar de natură sa determine «efecte adverse»“, a scris Dorel Săndesc pe pagina sa de Facebook.

Dorel Săndesc, despre efectele adverse după vaccinare: „Există și unele pot fi serioase”

Preşedintele Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă susține că în cazul oricărui vaccin pot exista efecte secundare.

DA, există și unele pot fi serioase. Dincolo de efectele imediate post-vaccinare (durere la locul injectării, astenie, simptome „pseudo-gripale”, etc.), îngrijoratoare sunt cele care apar mai târziu, de tip autoimun, cum ar fi poliradiculonevrite, mielite, narcolepsie, etc. DA, aceste complicații apar, foarte rar, dar apar, după vaccinuri, mecanismul lor fiind reprezentat de faptul că uneori anticorpii sintetizați în urma vaccinării atacă nu doar virușii ci și structuri proprii organismului (cum ar fi sistemul nervos).

DAR :

– se ignoră faptul că aceste complicații apar și în cursul bolii, cu incidență și severitate mai mari decât după vaccin! Mecanismul este același: anticorpii sintetizați împotriva virusului atacă structuri ale organismului. Noi, cei care îngrijim acești bolnavi am văzut nu puține complicații de acest gen, cu pareze și paralizii, care s-au supraadăugat bolii Covid-19 și au dus la suferințe grave sau chiar deces.

– dincolo de aceste efecte secundare, Boala poate duce la o listă înfiorătoare de SECHELE: fibroză pulmonară, insuficiență cardiacă, fibroză hepatică, tulburări neuropsihice, accidente trombo-embolice tardive severe, etc. Am văzut deja prea multe cazuri decedate la peste 1 lună de la boală cu embolie pulmonară, sau tineri care după boală nu mai pot urca 2 etaje…și atâtea altele …Și toate acestea NU apar după vaccin“, a precizat Dorel Săndesc.

Adauga un comentariu