Casa si gradina

Dormitorul chinezesc, ideal pentru cei stresati

Publicat: 06 mai 2010
6

Se stie ca dormitorul este camera ideala unde va puteti relaxa dupa o zi de munca. Acesta este principalul motiv pentru care trebuie sa va documentati inainte sa il amenajati. Asadar, in cazul in care v-ati mutat in casa noua, sau pur si simplu doriti sa va reamenajati dormitorul, specialistii va sugereaza sa optati pentru stilul chinezesc, deoarece o astfel de amenajare este cea mai relaxanta.

Mobila joasa pentru mai mult confort
Traditia chinezeasca este caracterizata printr-o diversitate a stilului si prin preponderenta mobilierului pictat si colorat. Acesta este rustic si, in general, aproape de pamant. Astfel se creeaza iluzia unui spatiu mult mai mai mare si in acelasi timp ofera stabilitate si confort. Dulapurile au multe sertare si incuietori si sunt ideale pentru depozitat lucrurile atent si selectiv. Ce-i drept, sunt cam scumpe. Intre 350 şi 850 de euro.

Foitele aurii, de mare efect
Pentru originalitate, puteti apela la figurine asiatice. Printre cele mai cunoscute statuete de ceramică se numtrt: reprezenttri ale lui Buddha si batrani intelepti. Doamnele trebuie sa aiba cutii de bijuterii realizate din lemn de bambus. De cele mai multe ori, acestea sunt acoperite cu piele pictata manual. Daca doriti influente asiatice in dormitor, fiti indrazneti si lipiti pe pereti foite aurii, care dau efectul de luminozitate ambientului, iar ramele clasice ale tablourilor pot fi schimbate cu unele rosii sau negre.

Fara oglinda si televizor
In cazul in care doriti sa va decorati dormitorul in stil chinezesc, trebuie sa stiti ca aici nu au voie aparatele video sau audio. Traditia asiatica spune ca acestea elibereaza energii negative si nu va puteti odihni. De asemenea, aici nu trebuie sa existe oglinzi. In cazul in care optati pentru una, atunci aveti grija sa nu o indreptati catre pat. Se spune ca da cosmaruri, prin reflectarea energiilor negative in timpul somnului.

Iluminatul este un alt aspect de care trebuie sa tineti cont. De cele mai multe ori, lustrele sau veiozele sunt din lemn, pictate cu negru sau decorate cu foite de orez. Dormitorul chinezesc este ideal pentru persoanele stresate.

sursa: ziarulring.ro
Adauga un comentariu