Actualitate

Dosar BOMBA pe masa judecatorilor ieseni! O avocata cere despagubiri de jumatate de milion de euro de la Fan Courier!

Publicat: 18 sept. 2019

@ O avocata din Iasi si unul dintre clientii ei au dat in judecata o renumita firma de curierat din Romania @ Reclamantii sustin ca, din cauza firmei de curierat, actele pentru un recurs nu ar fi ajuns la timp la Tribunalul Suceava @ Reclamantii vor ca judecatorii ieseni sa oblige firma de curierat la plata unor daune morale de aproximativ 500.000 de euro

Dosar incendiar, pe rolul instantelor iesene! O membra a Baroului Iasi a decis sa actioneze in judecata o firma de curierat. Astfel, avocata Carmen Diaconu, alaturi de un client de-al sau, Sergiu Beschieru, au dat in judecata SC Fan Courier Express SRL.

Reclamantii le solicita magistratilor din cadrul Tribunalului Iasi sa dispuna obligarea societatii amintite la plata unor daune morale in valoare de aproximativ 500.000 de euro (echivalentul a 2.250.000 de lei). Acum, urmeaza ca Tribunalul Iasi sa stabileasca un prim termen de judecata al procesului, dupa care magistratii vor asculta ce au de spus partile implicate, pentru a putea lua o decizie in acest caz.

Vezi si: Colete distruse venite prin FAN Courier? Motivul este cat se poate de clar – VIDEO

Acte extrem de importante

Avocata a mentionat ca un client de-al ei, Sergiu Beschieru, a avut probleme majore, in urma unei erori care ar fi fost comisa de catre reprezentantii firmei de curierat. Astfel, avocata a precizat ca Sergiu Beschieru (36 de ani), cetatean din Republica Moldova, a formulat o cerere la Inspectoratul General pentru Imigrari – Centrul Regional de Proceduri si Cazare pentru Solicitanti de Azil Radauti, numai ca solicitarea a fost respinsa. Avocata ieseana a sustinut ca a facut recurs in numele clientului la Tribunalul Suceava, mai exact a contestat hotararea luata de Centrul Regional, numai ca, la termen, li s-a pus in vedere sa trimita recursul semnat in original. "Acest demers a fost realizat pe data de 23 noiembrie 2018, cand am apelat la serviciile firmei de curierat", a precizat avocata.

Insa, potrivit acesteia, actele nu au ajuns la timp la Tribunalul Suceava. Reclamantii mai sustin ca au sesizat firma de curierat, dar nu au primit un raspuns imediat.

"Ca urmare a sesizarii, plicul cu corespondenta a fost livrat cu o intarziere de o luna, respectiv pe 23 decembrie 2018. De solutionarea recursului depindea solutionarea cererii de extradare formulata pe numele clientului, dosar care era pe rolul Curtii de Apel Iasi. Scuzele de rigoare le-am primit mult mai tarziu, dar scuzele nu rezolva cu nimic situatia generata si agravata pentru clientul nostru, care a fost privat de sansa de a beneficia de un recurs efectiv la fondul spetei, ce avea o situatie particulara", a subliniat avocata Carmen Diaconu. Potrivit acesteia, clientul ei a facut dovada ca tatal sau a fost persecutat politic si ca el insusi se afla in conflict cu sefa Serviciului de Probatiune din orasul Straseni, Republica Moldova, iar Sergiu Beschieru ar fi facut si o cerere de amnistie, care a fost respinsa.

Vezi si: Firmele de curierat, reclamate la Oficiul pentru Protectia Consumatorilor

Mai exact, arata reclamantii, din cauza intarzierii actelor pentru recurs, Sergiu Beschieru nu a putut demonstra ca nu cunostea faptul ca pe numele sau fusese emis un mandat de extradare, din partea autoritatilor din Republica Moldova.

"Prin urmare, clientul nostru a fost expus procedurii de admitere a extradarii intr-un sistem judiciar ce nu garanteaza lipsa opresiunilor fata de persoanele cu un trecut politic notoriu, prin prisma familiei. Astfel, el nu a beneficiat de liberul acces la Justitie si a fost lipsit de posibilitatea de a proba abuzul procedurii de extradare initiata de Republica Moldova, desi Sergiu Beschieru a probat parasirea legala a teritoriului, conform mentiunilor de pe pasaport", a afirmat ieri avocata ieseana. Conform acesteia, firma de curierat ar fi prejudiciat atat clientul, cat si buna reputatie profesionala a cabinetului de avocatura.

Vezi si: Bataie de joc marca FAN Courier! Un iesean a ramas socat cand a desfacut coletul refuzat de client. S-a ajuns la plangeri penale – FACSIMIL

Care este povestea?

In urma cu aproximativ un an, autoritatile din Republica Moldova au solicitat extradarea lui Sergiu Beschieru, pentru executarea pedepsei de un an de închisoare, aplicata pentru savârsirea infractiunii de încalcare a regulilor de securitate a circulatiei sau de exploatare a mijloacelor de transport de catre persoana care conduce mijlocul de transport (in urma unui accident rutier – n.r.). Cererea de extradare a fost respinsa in cele din urma de catre Curtea de Apel Iasi. La randul sau, barbatul a formulat o cerere de acordare a azilului, sustinand ca ar fi persecutat politic.

"Noi am solicitat suma de aproximativ 500.000 de euro drept daune morale, in primul rand, deoarece clientul nostru a avut enorm de suferit, suferind si o cadere psihica la gandul ca ar putea fi extradat si ca ar fi nevoit sa stea incarcerat si de ce i s-ar putea intampla intr-un penitenciar din Republica Moldova. Este o suma legata de importanta prejudiciului suferit. Nu vad de ce instantele din Romania nu ar putea acorda astfel de despagubiri, chiar daca, probabil, ar fi o premiera", a mai spus ieri Carmen Diaconu.

Reporterii cotidianului "Buna Ziua Iasi" i-au contactat ieri si pe reprezentantii companiei Fan Courier Express, pentru a-si putea expune punctul de vedere cu privire la acest litigiu. "Fan Courier nu a inregistrat pana in acest moment o cerere de chemare in judecata avand ca obiect litigiul mentionat. Cand vom intra in posesia cererii de chemare in judecata depusa de catre Cabinetul de Avocat Carmen Diaconu si Sergiu Beschieru, vom urma cursul legal al procesului pana la solutionare", a precizat ieri Roxana Magopet, Marketing si PR Manager in cadrul Fan Courier.

Comentarii
  • SPER SA SI REUSEASCA , SA LE MAI TAIE DIN FIGURILE DIN CAP IN SPECIAL NESIMTITILOR DE ANGAJATI SFIDATORI SI PLINI DE SINE !!!! CELE MAI NESIMTITE FETISOARE DE LA FAN CURIER LE GASESTI LA SEDIUL DIN CALEA CHISINAULUI !!!

  • Niște nesimțiți care îți răspund astfel. Nu ne interesează ca s-a deteriorat marfa și scuze. Dar marfa rămâne deteriorata, NU II INTERESEAZĂ PENTRU CA NIMENI NU II TRAGE LA RĂSPUNDERE!!,

  • Aceasta firma de curierat ar trebui desfiintata. Am luat o mare tzeapa cu ei acum cativa ani si de atunci nu-i suport deloc. Sper sa castige omul ala procesul si sa-i desfiinteze.

Adauga un comentariu