Actualitate

Dosar penal în cazul fetiței de 6 ani care a căzut din telescaun, la Sinaia – VIDEO

Publicat: 26 feb. 2021
O fetiță de doar 6 ani a căzut dintr-un telescaun, vineri, în stațiunea prahoveană Sinaia. Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă

O fetiță de doar 6 ani a căzut dintr-un telescaun, vineri, în stațiunea prahoveană Sinaia. Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Poliţiştii au întocmit un dosar penal în cazul fetiţei, cercetările fiind efectuate pentru vătămare corporală din culpă, au precizat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova. Primăria Sinaia a transmis că starea copilului este stabilă, iar în urma analizei făcute de cadrele medicale SMURD sosite la faţa locului s-a stabilit că nu există semne de pericol.

Minora a fost preluată de la Cota 1.400 de un elicopter SMURD pentru a fi dusă la spital, impunându-se investigaţii suplimentare, respectiv RMN, precizează sursa citată. Copilul a căzut de la aproximativ 4 metri în zona Valea Soarelui, iar în telescaun era însoţit de adulţi. Fetiţa se afla în timpul antrenamentului de schi cu lotul Clubului Carpaţi Sinaia

Misiune de salvare al unui copil, cu elicopterul SMURD, la cota 1400 din Sinaia

Un elicopter SMURD EC-135 nr.340, aflat în dotarea Inspectoratul General de Aviatie al M.A.I., din cadrul Punctului de Operare Aeromedical Mureș a fost solicitat să intervină la un caz, la cota 1400 din Sinaia, pentru preluarea unui copil în vârstă de 6 ani, cu politraumatism prin cădere.
În urma incidentului produs astăzi, 26.02.2021, salvamontiștii din Sinaia au ajuns la locul incidentului, au imobilizat copilul, i-au acordat primul ajutor și au transportat-o, în siguranță, la punctul medical al Bazei Salvamont.
Odată ajuns elicopterul, echipajul aeromedical format din piloți și cadre medicale ale UPU SMURD Mureș, au preluat fetița și au pregătit-o pentru transportul către Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, în vederea continuării îngrijirilor medicale care se impun acesteia. Pe tot parcursul zborului, fetița a fost asistată medical de echipajul din cadrul UPU-SMURD Mureș.
Eficiența sistemul integrat de urgență, se poate observa, tocmai prin aceste cazuri, unde, reprezentanții structurilor de intervenție în situații de urgență, piloți, cadre medicale, salvamontiști, intervin prompt, în scopul salvării de vieți.
Adauga un comentariu