Actualitate

Dosar penal întocmit după tragedia de la Spitalul din Tg. Cărbunești, unde două persoane au decedat

Publicat: 22 oct. 2021
două ambulanțe în fața spitalulu din Tg. Cărbunești
A fost întocmit dosar penal, care a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Cărbunești, urmând a fi înaintat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova

Detalii de ultimă oră! Un dosar penal pentru ucidere din culpă a fost întomit după ce două persoane au decedat la Spitalul din Tg. Cărbunești, județul Gorj, astăzi, 22 octombrie 2021. Persoanele, în vârstă de 55 ani, respectiv 76 ani, erau internate pe secția de Anestezie și Terapie Intensivă.

„La data de 22 octombrie, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj – Serviciul de Investigații Criminale s-au sesizat, din oficiu, cu privire la săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, după ce două persoane de sex feminin, de 76 și 55 de ani, ambele din orașul Rovinari, internate în secția ATI a Spitalului Târgu-Carbunești, au decedat.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, care a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Cărbunești, urmând a fi înaintat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova”, au declarat reprezentanții IPJ Gorj.

Ce spune dr. Raed Arafat dupa incidentul de la Gorj

Stația de oxigen de la Spitalul din Tg. Cărbunești a cedat. A fost activat planul roșu de intervenție. Bolnavii au fost evacuați și transportați în ambulanțe, unde li se administrează manual oxigen în mașini. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, afirma faptul că județul a sprijinit spitalul cu cinci ambulanțe, iar județele învecinate au contribuit de asemenea cu oxigen și alte echipaje medicale.

„Am fost informat imediat. Au fost mobilizate mai multe resurse din județele limitrofe: oxigen și ambulanțe. E o defecțiune tehnică. Noi așteptăm ca firma care se ocupă de mentenanță să intervină rapid. Motivele defecțiunii nu le știu. Județul a acționat foarte bine. Din județul respectiv au fost trimise 5 ambulanțe SMURD și din județele limitrofe au fost trimise mai multe; nu pot să dau cifra exactă. Au mai fost trimise butelii de oxigen, de asemenea.

Este foarte bine cum au acționat. Colegii de acolo dacă au nevoie ne pot anunța. Este extrem de important pentru pacienț. E clar că le poate afecta viața pacienților. Măsuri de înainte? Ce măsuri? Nu știm de ce a apărut defecțiunea”, a spus Raed Arafat la Digi24.

Managerul Spitalului Tg. Cărbunești, după ce stația de oxigen a cedat

Şeful unităţii spitaliceşti transmite că nu știe dacă cei doi au murit din cauza lipsei oxigenului sau nu, iar prefectul judeţului Gorj a făcut o declaraţie şocantă, menţionând că pacienții ar fi murit oricum, fiindcă aveau forme grave de COVID 19.

„I-am găsit morți după ceva timp, dar nu știu dacă din cauza oxigenului. Au fost găsiți morți la 7 fără. Eu nu am fost lângă ei să văd dacă au murit din cauza lipsei de oxigen sau nu”, a declarat dr. Constantin Târziu, managerul spitalului din Târgu Cărbunești, la Antena 3.

Mai apoi, medicul a transmis că se pare că cei doi au murit totuși din cauza lipsei de oxigen, potrivit informațiilor pe care le-a primit de la un medic aflat pe secție la ora decesului.

Adauga un comentariu