Local

Dosar penal pentru contrabanda cu 2.700 pachete de tigari

Publicat: 20 dec. 2010
1

Vamesii si politistii de frontiera de la Albita au confiscat ieri dimineata 2.740 pachete de tigari ascunse intr-un autocar. Autovehiculul este inmatriculat in Republica Moldova si s-a prezentat la punctul de trecere a frontierei in cadrul cursei regulate Chisinau – Bucuresti. „Având suspiciuni, echipa comuna formata din lucratori vamali si politisti de frontiera a efectuat un control amanuntit, descoperind în bagajele soferului, în spatele rotii de rezerva si sub culoarul de trecere dintre rezervoare 2.740 pachete de tigari cu timbru fiscal Republica Moldova”, a declarat Liana Barbu, purtator de cuvant in cadrul Directiei Regionale pentru Accize si Operatiuni Vamale (DRAOV). In urma controlului, vamesii au numarat 1.830 pachete de tigari Winston, 730 pachete de Kiss, 130 pachete de Pall Mall si 50 pachete de tigari Karelia. Potrivit reprezentantilor DRAOV, tigarile urmau sa fie vandute la Bucuresti, iar soferul a recunoscut ca produsele de contrabanda ii apartin, declarand ca a incercat sa castige un ban in plus din cauza saraciei.
Potrivit legislatiei în vigoare, autoritatea vamala a sanctionat contraventional soferul autocarului cu 7.500 lei si a retinut pentru confiscare tigarile, a caror valoare a fost estimata la 11.727 lei. Pe langa acestea, politistii de frontiera i-au întocmit soferului dosar penal pentru infractiunea de detinere în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcarii, dosarul urmand sa fie prezentat la Parchetul de pe lânga Judecatoria Husi.

Comentarii
  • gaborii tot gabori raman. dobitocilor-vama nu este considerata antrepozit fiscal.dosar penal poate fi deskis dacal-ai prins in afara vamei….pe teritoriul vamal-e contraventie.gabori necarturari…

Adauga un comentariu