News Flash:

Dosare confectionate special pentru gradatia de merit

21 Martie 2008
4064 Vizualizari | 6 Comentarii
Prof dr Carmen Vicol seful Clinicii de chirurgie buco maxilo faciala
• Batalia pentru gradatia de merit la UMF este abia la inceput • Cadrele didactice trebuie sa depuna dosarele la decanatele facultatilor pentru aprobare si timp de trei ani vor primi in plus la salariu un procent de 20 la suta • Pentru ca nu indeplineste conditiile, prof. dr. Carmen Vicol si-a confectionat un dosar beton ca sa fie sigura ca primeste acesti bani • Sefa disciplinei de chirurgie maxilo-faciala a refuzat sa faca orice comentariu •Rectorul Astarastoae a tinut sa precizeze ca fiecare dosar va fi analizat de noul Senat

Cadrele didactice de la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Gr.T. Popa trebuie sa depuna la decanatele facultatilor dosarul pentru a primi gradatie de merit, bineinteles daca indeplinesc conditiile. Nu este de neglijat un procent de 20 la suta in plus la salariu pentru o perioada de trei ani. Sefa disciplinei de chirurgie maxilo-faciala din cadrul Facultatii de Medicina Dentara, prof. dr. Carmen Vicol, in varsta de 62 ani, si-a depus dosarul pentru gradatia de merit. Pentru a primi aceasta gradatie de merit, cadrele didactice din UMF trebuie sa aiba o vechime de 15 ani si sa demonstreze ca au activitate stiintifica si de cercetare. Prof. dr. Carmen Vicol, seful Clinicii de chirurgie buco-maxilo faciala din cadrul Spitalului Sf. Spiridon, nu mai opereaza de cel putin 15 ani din cauza unor probleme oftalmologice.

Cu toate acestea, dosarul pe care l-a inaintat la decanatul Facultatii de Medicina Dentara pentru a primi aprobare cuprinde nenumarate prezentari de cazuri clinice ale unor pacienti care nu au fost operati niciodata de prof. dr. Carmen Vicol. Cu alte cuvinte, prof. dr. Carmen Vicol si-a confectionat un dosar beton pentru a fi sigura ca primeste aprobare, pentru ca nu vine nimeni sa verifice in clinica daca pacientii au fost operati de aceasta. Mai mult, nici un alt cadru didactic din disciplina nu a indraznit sa-si depuna dosarul pentru a primi gradatie de merit, neavand nici o sansa alaturi de seful disciplinei. De asemenea, in lucrarile atasate la dosar, seful disciplinei de chirurgie maxilo-faciala este coautor, deci munca apartine in totalitate autorului. Contactata telefonic de reporterii cotidianului ZIUA de Iasi, prof. dr. Carmen Vicol a refuzat sa precizeze daca macar unul dintre cazurile clinice prezentate a fost tratat de la internare si pana la externare de aceasta. Pentru a nu raspunde la intrebarile reporterilor, sefa Clinicii de chirurgie buco-maxilo-faciala a preferat sa inchida telefonul. "Iar o faceti pe jurista? Ce treaba aveti dumneavoastra?", a declarat prof. dr. Carmen Vicol. Dosarul urmeaza sa fie aprobat de consiliul profesoral de la Facultatea de Medicina Dentara, iar decanul Norina Forna nu va face verificarile necesare pentru a vedea daca documentele depuse sunt si reale. Decat sa primeasca gradatie de merit un cadru didactic care intr-adevar face activitate de cercetare si stiintifica, mai bine se aproba dosare confectionate pentru ca asta este traditia de vreo 18 ani la UMF. Ieri, reporterii cotidianului ZIUA de Iasi au incercat in repetate randuri sa ia legatura cu prof. dr. Norina Forna, dar aceasta nu a putut fi contactata. Rectorul de la UMF, prof. dr. Vasile Astarastoae, a tinut sa precizeze ca toate dosarele vor fi discutate in noul Senat si este posibil ca multe sa fie respinse. "Gradatia de merit este aprobata pentru o perioada de 3 ani. Toate dosarele vor fi discutate in noul Senat. Am cerut sa se depuna deja dosarele la decanatele facultatilor unde vor fi discutate si in consiliul profesoral si apoi vor ajunge la Senat. Chiar vor fi discutii destul de ample pe aceste dosare", a declarat rectorul Vasile Astarastoae.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

dosarul senat
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (6)

toma necredinciosul  | #32075
nu este prima oara cind se scriu lucrurile acestea despre protagonista articolului. Asta arata ca nu isi pierde niciodata apetitul pentru bani nemunciti. Mult succes in sala de operatie.
Gabriela Titu  | #32076
Va fi din nou o rasplata acordata pe ochi si pe sprincene, adica tot "oamenilor nostri". Cind mi s-a prezentat hirtia cu gradatia de merit, mi s-a si mentionat ca sunt 20 de asemenea gradatii pentru 80 de cadre didactice cu vechime mai mare de 15 ani in UMF; stiind cum se acorda si salariul de merit, cel putin in sectorul in care activez,mi-a fost clar ca nu voi avea nici o sansa printre rechini si, de aceea, nici nu mi-am completat dosarul, ar fi fost o pierdere de timp. As vrea sa mai mentionez faptul ca, periodic, ni se cer tot felul de liste de lucrari intre anii si anii, dam dischete si trimitem prin e-mail, iar peste un timp, iarasi ni se solicita. Oare aceste date nu se includ intr-un folder al persoanei respective existent intr-un computer , iar la nevoie sa fie accesate imediat?Nu exista un serviciu de Personal sau de Evaluare a activitatii?Cit despre meritul fiecaruia, eu stiu cum se pot exclude persoanele care nu sunt agreate de seful de disciplina : de exemplu, acesta "colaboreaza" cu copiii sai, care, desi apartin altor discipline, sunt preferati colectivului condus de seful cu pricina. Stiu ca exista si colaborari interdisciplinare, dar, vi se pare normal ca un conducator de disciplina sa nu colaboreze cu angajatii sai?Sau vi se pare normal ca 2 persoane, doctori cu un oarecare grad didactic, sa fie tinute intr-un spatiu unde se fac si experimente pe animale, fara lumina naturala si fara aerisire, in timp ce un spatiu separat intrunind calitatile cerute de o minima igiena este incuiat pentru ca acolo, sunt substante si ustensile ale unui copil de cadru didactic ce nici macar nu era in acel timp in disciplina respectiva?(dar intre timp, s-a rezolvat si acest ultim aspect).Oricum, acordarea gradatiilor va fi un test pentru noul rector ca si pentru cei care au crezut in dumnealui.
Vera  | #32077
Oare domnul Hurmuzache nu trebuie sa se sesizeze faptul ca sefa clinicii nu opereaza de 15 ani si ia bani cu nerusinare. Clinica este condusa in mod haotic; protejatul ei, conferentiarul de carton, a plecat din clinica timp de 4 zile si a fost pontat. Orice alt medic, cind se imbolnaveste trebuie sa aduca cerificat medical. Sa va fie doamna "Profesor-sef de clinica".
Medicul rezident  | #32078
Povestea este veche. Speranta noastra este ca noul rector sa afle de mismasurile doamnei Vicol Haraspinkaia si prietena ei cea mai buna Mitzi Voroneanu. Pe cele 2 nu le uneste doar prietenia ci si obiceiul de a nu opera. Cum e posibil sa fii sef de clinica in Sp sf Spiridon si sa nu fii in stare sa operezi. Amintesc ca cele 2 sunt cele care conduc destinele chirurgiei BMF. Ele 2 sunt cele care hotarasc in cazul examenelor de medic specialist, influentind destinele unor oameni tineri care sunt mult mai competenti. Nu e normal ca sa iti fie frica de ce poti pati la examenul de specialist. Trebuie sa asisti la mascarada de raport de garda ca sa iti poti lua examenul de medic specialist. Rusine sa le fie! Numai pensionarea unor oameni ca acestea ne poate scapa. Cu oameni ca acestea nu se poate creste credibilitatea UMF ului.
Atentie domnule Rector!
Gicu  | #32079
Daca vorbiti de cele 2 profesoare, Vicol si Voroneanu, nu trebuie sa se uite ca cele 2 au fost persoane de sprijin pentru fosta securitate. Oare acest fapt, considerat uitat, nu este suficient pentru a vedea ce fel de oameni sunt. Sunt oameni ce apartin unei categorii ce nu ar mai trebui sa fie promovate in UMF. Si cu atit mai mult nu trebuie sa le fie data gradatie de merit.
utza  | #32080
Profesoara este cunoscuta si prin faptul ca sustine ca si demn urmas pe conferentiarul de carton, a carui singura prezenta in mediul stiintific este sustinerea tezei de doctorat despre molarul de minte. Este vorba despre omul care face premiere nationale dar nu leaga 2 vorbe.
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.3448 (s) | 22 queries | Mysql time :0.216644 (s)