Eveniment-Social

Dosare penale pe bandă rulantă deschise de polițiștii din Iași. O parte dintre șoferii trași pe dreapta au ajuns în arest

Publicat: 22 dec. 2020
Dosare penale pe bandă rulantă deschise de polițiștii din Iași. O parte dintre șoferii trași pe dreapta au ajuns în arest
Polițiști din Iași în timpul unor controale în trafic

Polițiștii din Iași au împărțit amenzi și au deschis dosare penale pe numele mai multor șoferi. Mai mulți șoferi s-au urcat băuți la volan și au crezut că pot scăpa de vigilența oamenilor legii. Acum au de dat explicații și ar putea ajunge în arest

Agenții din cadrul Secției IV de Poliție Rurală Miroslava au prins un tânăr de 26 de ani, care conducea un autoturism pe drumul public, având valoarea în alcooltest, în urma testării, de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, în urma verificării în baza de date, a rezultat faptul că tânărul are permisul de conducere suspendat. Acesta a fost dus la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis și sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

De asemenea, având în vedere că circula în jurul orei 02:00 fără declarație pe proprie răspundere, acesta a fost amendat cu 500 de lei. Ulterior, tânărul cercetat pentru conducerea unui vehicul fără permis și sub influența alcoolului a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, fiind dus în arest. Tânărul va fi prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Alcoolemie uriașă descoperită în urma unui control de rutină

Și agenții din cadrul Secției IX de Poliție Rurală Hârlău au oprit pentru control, pe DJ 281 B, în comuna Belcești, un autoturism condus de un bărbat de 37 de ani, din localitate. Întrucât mirosea a alcool, bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1,50 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost dus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că bărbatul nu are permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule. În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru conducere fără permis și sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

A ajuns în spatele gratiilor după ce a dat nas în nas cu polițiștii

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași au oprit pentru control, pe DE 583, în localitatea Valea Lupului, un autoturism condus de un bărbat de 32 de ani, din comuna Lețcani. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că bărbatul nu are permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Întrucât mirosea a alcool, el a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost dus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul fără permis. Pe baza probatoriului administrat în cauză, polițiștii au reținut bărbatul pentru 24 de ore și l-au dus în arest. Ulterior, acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătorie și Judecătoriei Iași, instanța dispunând plasarea în arest la domiciliu a bărbatului pentru 30 de zile.
Adauga un comentariu