Eveniment-Social

Dosare penale pe bandă rulantă deschise pe numele șoferilor inconștienți din Iași! Polițiștii au descoperit totul după controale făcute în județ!

Publicat: 16 sept. 2020
Polițist testează cu aparatul alcooltest un șofer oprit în trafic
Polițiștii opresc în trafic șoferii care nu respectă regulile de circulație

Polițiștii din Iași au întocmit dosare penale pe bandă rulantă pe numele unor șoferi inconștienți. Totul a ieșit la iveală în urma unor controale făcute de polițiști în tot județul

Un șofer a fost reținut de polițiști după ce s-a urcat băut la volan. Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 13 septembrie, un bărbat de 60 de ani, în timp ce ar fi condus un autoturism pe șoseaua Ștefan cel Mare și Sfânt din municipiul Iași, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare și ar fi pătruns pe contrasens, intrând în coliziune cu un alt autovehicul, în urma impactului rezultând doar pagube materiale.

În urma testării bărbatului de 60 de ani cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 14 septembrie, bărbatul cercetat pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore.

Valoare uriașă indicată de aparatul alcooltest

Polițiștii din cadrul Secției nr. 2 Poliție Rurală Ciurea au oprit pentru control pe DJ 248 C, un autoturism condus de un bărbat de 53 de ani, din comuna Ciurea. Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 14 septembrie, bărbatul cercetat pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iași.

A urcat băut la volan și a provocat un accident rutier soldat cu victime omenești

Polițiștii ieșeni efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Din investigațiile efectuate până în prezent s-a constatat faptul că la data de 14 septembrie, un bărbat de 30 de ani, din comuna Deleni, în timp ce ar fi condus un autoturism pe raza comunei Deleni, nu ar fi respectat semnificația indicatorului „Oprire” dintr-o intersecție și ar fi intrat în coliziune cu un alt autoturism. În urma impactului, patru persoane au fost rănite. În urma testării șoferului cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la o unitate medicală unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Și polițiștii din cadrul Poliției Orașului Târgu Frumos au oprit pentru control pe raza orașului Târgu Frumos o autoutilitară condusă de un tânăr de 28 de ani, din orașul Târgu Frumos. În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că acesta are anulat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, iar cercetările continuă.

Comentarii
  • Foarte multi șoferi tineri cu substanța pshihoactivă in sânge și nu sunt depistați ei se urca la volan cu substanța in sânge de o zi samtanani sau luni de zile și poliția doarme.

Adauga un comentariu