Local

Dosare penale pentru evaziune la cereale – AUDIO

Publicat: 20 oct. 2010
1

Producatorii, comerciantii si transportatorii de produse agricole din Iasi au fost controlati, timp de aproape patru luni, de echipe mixte formate din angajati ai Politiei, Garzii Financiare si Directiei Agricole.

Asculta stirea


Controlul a vizat modul in care se fac tranzactiile cu cereale pe piata ieseana si s-a soldat cu intocmirea a sase dosare penale si aplicarea unor amenzi in valoare totala de 75 mii lei. „Operatiunea «Silozul» a inceput pe 15 iunie si s-a incheiat in urma cu cateva zile. Am facut 325 de controale la 31 agenti economici, am verificat 21 depozite, unele dintre ele chiar si de trei ori. De asemenea, s-au intocmit sase dosare penale pentru un prejudiciu de 1,4 milioane lei”, a declarat Catalin Rosca, director executiv al Directiei pentru Agricultura Iasi.

Amenzile au fost aplicate pentru nerespectarea normativelor privind transportul si depozitarea produselor alimentare. Anuntata drept o actiune menita sa combata evaziunea fiscala din domeniul agriculturii, operatiunea „Silozul” nu a vizat doar depozitarea si comercializarea, ci si modul in care sunt transportate cerealele, fiind oprite in trafic si controlate 437 vehicule de marfa. Potrivit sefului Directiei pentru Agricultura, Catalin Rosca, in urma controalelor de la Iasi nu au fost confiscate nici mijloace de transport si nici cereale.

Adauga un comentariu