Local

Dosare penale si amenzi uriase pentru vanzatorii de obiecte pirotehnice

Publicat: 14 dec. 2014
1

Actiunea „Foc de artificii” a fost declansata din dispozitia sefului IPJ Iasi si de Serviciul Arme, Explozivi si Substante Periculoase, în colaborare cu Serviciul de Ordine Publica prin care se urmareste prevenirea evenimentelor negative generate de nerespectarea legislatiei privind obiectele pirotehnice.

Astfel, la data de 11 decembrie, politistii pascaneni l-au depistat pe C. Dumitru, de 20 ani, din comuna Vanatori, în timp ce oferea spre vânzare articole pirotehnice. Acesta s-a ales cu dosar penal si au fost ridicate în vederea confiscarii 140 articole pirotehnice. „Prin actiunea «Foc de artificii», Politia ieseana urmareste prevenirea, identificarea si combaterea evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementeaza detinerea, comercializarea, importul, depozitarea si folosirea articolelor pirotehnice de catre persoanele fizice si juridice în perioada sarbatorilor de iarna 2014 – 2015”, precizeaza reprezentantii Inspectoratului de Politie Judetean Iasi.

În acest sens, sunt efectuate controale la societatile comerciale autorizate sa desfasoare operatiuni cu articole pirotehnice, dar si activitati specifice structurilor de ordine publica în zona pietelor, târgurilor sau centrelor comerciale. Conform legii, orice operatiune cu articole pirotehnice, efectuata fara drept, constituie infractiune si se pedepseste cu închisoare de la 3 luni la un an.
Adauga un comentariu