National

Dosarul accidentului aviatic din Apuseni preluat de Parchetul Militar

Publicat: 04 feb. 2014
1
Dosarul privind accidentul aviatic din Muntii Apuseni a fost declinat de catre Parchetul Curtii de Apel Alba Iulia catre Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie – Sectia Parchetelor Militare. Procurorul general al PCA Alba Iulia, Augustin Lazar, a afirmat saptamana trecuta ca, dupa epuizarea probatiunii la Alba Iulia si Campeni, cand se va forma o imagine asupra situatiei de fapt de aici, se va decide daca va fi nevoie ca acest dosar sa ramana in continuare la PCA Alba Iulia sau ancheta va continua la Bucuresti.

Citeste si STS protesteaza: „Medicul Radu Zamfir nu a transmis coordonatele geografice”
 

„Noi ne-am putea declina competenta daca va fi nevoie. Vom vedea. Ne vom face o evaluarea a situatiei si, in masura in care se va dovedi ca persoane care nu pot fi cercetate de catre Parchetul Curtii de Apel Alba Iulia apar in acest dosar si majoritatea, ponderea actelor de facut va fi la Bucuresti, intr-o astfel de situatie ancheta ar putea continua la Bucuresti”, a declarat atunci procurorul general al PCA Alba Iulia. Intrebat daca se refera la ministri, Lazar a raspuns ca nu doreste sa faca referire la persoane anume, fiindca nu este cazul.

Citeste si Declaratiile lui Victor Ponta demontate de toti cei implicati in accidentul aviatic din Apuseni – VIDEO
 

Pana in prezent au fost audiate in acest caz 29 de persoane, printre care copilotul si medicii raniti in accident, personal SMURD, jandarmi, localnici, personal silvic, conducerea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Alba. Procurori ai Sectiei de urmarire penala din cadrul PCA Alba Iulia au dispus, in 22 ianuarie, inceperea urmaririi penale in rem in cauza privind accidentul aviatic produs in Muntii Apuseni pentru incalcarea de catre personalul aeronautic civil a indatoririlor de serviciu sau neindeplinirea lor, daca fapta este de natura sa puna in pericol siguranta zborului, si vatamare corporala din culpa, potrivit romaniatv.net.
Adauga un comentariu