National

Dosarul Apa Nova: Berevoianu, Moisescu si Semenescu, sub control judiciar

Publicat: 25 sept. 2015
1

Decizia a fost luata vineri de catre Judecatoria Ploiesti. In acest dosar apare si numele lui Sorin Oprescu.

Joi, fostul consilier al lui Sorin Oprescu, Costin Berevoianu, fostul trezorier al PNL Vlad Moisescu si omul de afaceri Ovidiu Semenescu au fost scosi incatusati din sediul DNA Ploiesti, acestia fiind retinuti intr-un dosar de cumparare de influenta si trafic de influenta in legatura cu Apa Nova Bucuresti.

Citeste si AVEREA lui Costin Berevoianu, fostul CONSILIER al lui Sorin Oprescu

La iesirea din sediul DNA, Berevoianu a negat ca ar fi luat bani si ca ar fi facut trafic de influenta. Vlad Moisescu a negat, de asemenea, ca ar fi facut trafic de influenta, iar intrebat cum isi explica faptul ca se afla din nou la DNA Ploiesti, el a raspuns ca „asa e la Ploiesti”.

Cei trei vor fi transportati in arestul IPJ Prahova care se afla la Campina, urmand a fi prezentati instantei cu propunere de arestare preventiva.

Omul de afaceri Ovidiu Semenescu este suspectat ca ar fi facut trafic de influenta in favoarea societatii Apa Nova Bucuresti prin intermediul lui Vlad Moisescu si Costin Berevoianu, ambii avand relatii importante in administratia publica locala, potrivit unor surse judiciare.

Citeste si Fostul trezorier PNL, Vlad Moisescu, la DNA

Timp de mai multi ani, Ovidiu Semenescu, in calitate de reprezentant neoficial in Romania al unui grup de firme, s-ar fi folosit de relatia cu Vlad Moisescu si de influenta pe care acesta o avea la nivelul Primariei sectorului 1, pentru obtinerea unor contracte cu institutii publice. In schimbul serviciilor sale, Moisescu ar fi primit contracte de consultanta pentru o firma pe care o controla, fara a presta in realitate niciun serviciu in baza acelor contracte.

Semenescu ar fi procedat in acelasi mod si cu Costin Berevoianu, pentru ca acesta sa-si exercite influenta la nivelul Primariei Municipiului Bucuresti.

Citeste si Andrei Chiliman si Vlad Moisescu raman sub control judiciar

Conform acelorasi surse, Semenescu ar fi primit sume mari de bani in schimbul interventiilor in favoarea firmelor controlate de grupul respectiv, desi nu a fost niciodata angajat oficial in nicio functie din cadrul acestor societati.
Comentarii
Adauga un comentariu