National

Dosarul de otrăvire al Doinei Pană, fostul ministru al Apelor şi Pădurilor, a fost clasat

Publicat: 26 sept. 2022
Dosarul de otrăvire al Doinei Pană fostul ministru al Apelor şi Pădurilor a fost clasat
Trei ani de anchetă au fost necesari pentru clasarea dosarului fostului ministru Doina Pană, otrăvită cu mercur

Dosarul de otrăvire al Doinei Pană, fostul ministru al Apelor şi Pădurilor în Guvernul Tudose, a fost clasat după o perioadă de trei ani de anchetă.

Institutul de Medicină Legală a confirmat la acel moment nivelul ridicat de mercur din sânge, în urma expertizei. Tot la acel moment a fost începută urmărirea penală în rem pentru constituirea unui grup infracțional organizat și tentativă de omor.

Dosarul de otrăvire al fostului ministru Doina Pană a fost clasat

Trei ani de anchetă au fost necesari pentru clasarea dosarului fostului ministru Doina Pană, otrăvită cu mercur.

Cu toate că a fost clasat, Doina Pană poate cere redeschiderea anchetei în instanță. Mai ales că ea avea și o suspiciune legată de persoana care ar fi săvârșit fapta.

În acest context, jurnalistul Sorin Roșca Stănescu s-a arătat revoltat de decizia luată în cazul dosarului de otrăvire a fostului ministru.

”Din nou procurorii au lucrat în gol, probabil intenţionat. După trei ani de anchetă dosarul ministrul Pană otrăvit cu mercur a fost închis. Procurorii au fost incapabili să gasesca probe după ce în prealabil au construit un an de crima organizată în baza unui grup organizat criminal, dar nu au mai găsit grupul. L-au pierdut pe drum. Fostul ministru a rămas cu sănătate şubrezită şi hoţii de păduri, cei care au tăiat pădurile, îşi văd în continuare liniştiţi de treabă. Poate chiar sunt bara-bara cu respectivii procurori”, a transmis jurnalistul Sorin Roșca Stănescu.

Ce reacţie a avut fostul ministru Doina Pană, după ce dosarul său a fost clasat

Doina Pană, fostul ministru al Apelor şi Pădurilor, a avut o reacţie după ce dosarul de otrăvire în ceea ce o priveşte a fost clasat.

„Situația este una veche şi nu aş fi intervenit. Eu nu aduc acuzații. Nu aş fi intervenit dacă nu era traficul de presă care conduce în derizoriu o situaţie foarte gravă. Eram ministrul Apelor şi Pădurilor în Guvernul Tudose, în anul 2017. Spre sfârșitul lunii noiembrie, am început să mă simt extrem de rău. M-am dus la medic şi am aflat că aveam probleme foarte mari cu inima. Am urmat o schemă de tratament şi, cu toate astea, mă simţeam din ce în ce mai rău. Pentru că epuizasem toate analizele specifice, am fost trimisă într-un final să fac şi o analiză toxicologică. Pe data de 15 ianuarie 2018, din acea analiză, a reieşit intoxicaţie cu mercur cu o concentraţie extrem de mare.

Mi-am depus demisia din Guvern, pentru că mă simţeam foarte rău, pe data de 3 ianuarie, şi nu am putut pleca până pe 29 ianuarie pentru că nu a semnat preşedintele României, Klaus Iohannis. Am depus plângerea la poliţie, la începutul lui februarie 2018. Nu am făcut plângerea cât eram încă ministru pentru că, în caz că se afla, ar fi dăunat imaginii statului român. Vă daţi seama, un ministru din Guvernul României otrăvit. Mai mult nici nu vă pot spune. Este o anchetă în derulare şi sper să îi prindă. Nu pentru mine. Pe mine m-a salvat bunul Dumnezeu pentru că am aflat cauză că să mă pot trata, altfel puteam muri de infarct şi toată lumea zicea că de stres. Vreau să îi prindă ca să se sperie, să nu mai încerce şi cu alţii”, a declarat Doina Pană.

Astfel, dosarul de otrăvire în cazul Doinei Pană, fostul ministru al Apelor și Pădurilor, a fost clasat.
Comentarii
Adauga un comentariu