National

Dosarul depus de medicul care dorea sa devina brancardier a fost respins. Care este motivul birocratic invocat

Publicat: 25 iul. 2018
1

Medicul de familie aradean, cu peste 30 de ani de experienta, care si-a depus dosarul pentru a deveni brancardier a fost respins dintr-un motiv birocratic. Acesta isi depusese dosarul pentru a obtine un salariu aproape dublu decat cel pe care il are acum, dupa 31 de ani de activitate, si pentru a protesta „fata de diferentele salariale uriase din sistemul sanitar

Motivul respingerii: Potrivit Comisiei de concurs, „domnul Darabantiu Adrian-Dan nu a prezentat adeverinta medicala cu avizul unui medic psihiatru, ci doar un certificat medical in copie”. Doctorul a declarat ca va contesta rezultatul probei de selectie a dosarelor intrucat documentul medical pe care l-a depus este peste adeverinta medicala vizata de psihiatru. In plus, el sustine ca a prezentat formularul in original, insa cei care i-au preluat dosarul au spus ca ei nu retin documentele originale si au facut o copie pe care au pus-o la dosar, returnandu-i originalul.

Vezi si: 

Adrian Darabantiu, care este si presedintele Societatii de Medicina de Familie Arad, a luat decizia dupa ce a studiat grila de salarizare din SCJU si a vorbit cu angajati de aici, afland ca veniturile sunt mult mai mari decat ale medicilor de familie.

„Un brancardier poate primi in mana chiar peste 4.000 de lei, iar eu dupa 31 de ani de activitate, raman in mana cu jumatate din aceasta suma, desi am un cabinet medical peste medie ca marime, cu aproximativ 2.500 de pacienti. Am colegi care au 1.500 de pacienti, iar cabinetul lor incaseaza in jur de 10.000 lei lunar, deci medicul pleaca acasa cu mai putin de 2.000 de lei pe luna, chiar 1.500 lei, dupa ce si-a platit angajatii, a achitat facturile si toate taxele”, a spus Darabantiu.

Adauga un comentariu