Actualitate

Dosarul lui Dan Barna, în care era acuzat de fraudă, clasat de DNA

Publicat: 22 sept. 2021
Dan Barna întinde mâna
DNA a clasat ancheta în care vizat era Dan Barna, acuzat de fraudă cu fonduri europene. Dosarul a fost clasat încă din 14 iunie 2021, pe motiv că ”fapta nu există”

DNA a clasat ancheta în care vizat era Dan Barna, acuzat de fraudă cu fonduri europene. Dosarul a fost clasat încă din 14 iunie 2021, pe motiv că ”fapta nu există”, scrie g4media.ro.

”Nici din constatarea tehnico-științifică, nici din controlul DLAF nu au rezultat indicii privind nerespectarea prevederilor legale în vigoare referitoare la procedurile de atribuire a contractelor de achiziție publică și nici cu privire la săvârșirea unor fapte de natură penală care să afecteze interesele financiare ale Uniunii Europene.

În consecință, după epuizarea cercetărilor, la data de 14 iunie 2021, a fost dispusă soluția clasării în conformitate cu prevederile art. 16 alin. 1 lit. a („fapta nu există”) din Codul de Procedură Penală.

Considerentele pe care s-a întemeiat această soluție au avut la bază faptul că, în urma cercetărilor efectuate, fiind epuizate toate mijloacele probatorii, nu au rezultat probe certe și suficiente pentru a dovedi dincolo de orice îndoială rezonabilă că faptele pretins a fi săvârșite întrunesc condițiile de tipicitate ale infracțiunilor investigate” arată răspunsul DNA pentru sursa citată.

Adauga un comentariu