National

Dosarul lui Oprescu, retrimis de judecatori la DNA. Ce solicita instanta

Publicat: 18 ian. 2016

Tribunalul Bucuresti a decis luni ca procurorii DNA au termen cinci zile sa completeze rechizitoriul prin care primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost trimis in judecata pentru luare de mita.

Tribunalul a admis luni mai multe cereri si exceptii invocate de Sorin Oprescu si alti inculpati din acest dosar, in legatura cu mai multe nereguli si neclaritati din dosar.

„Constata neregularitatea actului de sesizare a instantei si conf. art 345 alin. 3 Cod de procedura penala trimite cauza procurorului pentru a remedia neregularitatile actului de sesizare a instantei in termen de 5 zile de la comunicare”, se arata in decizia Tribunalului.

Pe 20 noiembrie 2015, Sorin Oprescu a fost trimis in judecata, alaturi de mai multe persoane, printre care Bogdan Popa — director al Centrului Cultural al Palatelor Brancovenesti si ulterior al Administratiei Cimitirelor si Crematoriilor Umane, Mircea Octavian Constantinescu — directorul Directiei Economice din Primaria Generala a Capitalei, Florin Supeala — director al Centrului Cultural al Palatelor Brancovenesti, Claudiu Bengalici — administrator al unei societati comerciale, Cristian Stanca (fostul sau sofer), Ruxandra Avasiloae — director general al Centrului Cultural al Palatelor Brancovenesti.

Potrivit DNA, de la finalul anului 2013, Sorin Oprescu a condus un grup infractional organizat, constituit de directorul Administratiei Cimitirelor si Crematoriilor Umane, Bogdan Cornel Popa, care avea ca scop savarsirea de infractiuni de coruptie, mai precis dare si luare de mita, din sume provenite din bugetul municipalitatii.

Pe 5 septembrie 2015, Sorin Oprescu a primit la locuinta sa din Ciolpani suma de 25.000 de euro de la subalternul sau Bogdan Popa, bani care ar proveni, conform DNA, din acte de coruptie.

Curtea de Apel Bucuresti i-a admis recent lui Oprescu o cerere de inlocuire a arestului la domiciliu cu masura controlului judiciar, in dosarul in care a fost trimis in judecata pentru luare de mita, spalare de bani, abuz in serviciu si constituire a unui grup infractional organizat.

Pe timpul cat se afla sub control judiciar, Oprescu are mai multe obligatii, printre care: sa nu depaseasca limita teritoriala a municipiului Bucuresti; sa se deplaseze doar la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, magazine alimentare si farmacii de pe raza sectorului 1 sau unitati spitalicesti din Bucuresti; sa nu se apropie de ceilalti inculpati sau martori din dosar; sa nu exercite functia de primar; sa nu participe la manifestari sportive sau culturale ori la alte adunari publice.loading...

Adauga un comentariu