Eveniment-Social

Dosarul Mita la Prefect face naveta Bucuresti – Iasi

Publicat: 17 apr. 2008
1

• Judecatorii de la Curtea de Apel Iasi au decis ieri scoaterea dosarului Mita la Prefect de pe rolul instantei de judecata si trimiterea acestuia la Inalta Curte de Casatie si Justitie • In contextul noilor schimbari, dosarul ar putea ajunge inapoi la Iasi in toamna

Judecatorii de la Curtea de Apel Iasi au decis ieri scoaterea dosarului Mita la Prefect de pe rolul instantei de judecata si trimiterea acestuia la Inalta Curte de Casatie si Justitie, dupa ce avocatul lui Radu Prisacaru a declarat recurs impotriva deciziei de saptamana trecuta prin care dosarul nu a fost restituit la Parchet pentru refacerea urmaririi penale. Traseul dosarului este dificil, pentru ca atunci cand va ajunge la instanta superioara, avocatii vor cere consultarea Curtii Constitutionale intr-o problema legata de puterea exagerata a procurorilor in raport cu cea a avocatilor. „Exceptiile invocate de noi in aceasta faza erau de natura a trimite dosarul pentru refacerea urmaririi penale. Singura sansa este ca Inalta Curte de Casatie si Justitie sa poata analiza dosarul si sa observe ca noi cerem restituirea la Parchet pe aceleasi motive pentru care au fost restituite dosare de renume”, a spus avocat Sandra Gradinariu.

Aceasta facea referire la Dosarul Zambaccian si la Dosarul Matusa Tamara, dosare care au ajuns din nou pe masa procurorilor. In acest dosar, in actul de inculpare se arata ca Radu Prisacaru a cerut 3 hectare de teren de la familia Forna, pentru a semna o decizie a Comisiei de Fond Funciar prin care s-a decis revendicarea unei suprafete de aproximativ 16 hectare de teren. Astfel, pentru cele trei hectare de teren, Prisacaru a promis ca semneaza acea decizie care viza o suprafata mult mai mare. Astfel, ambele parti aveau de castigat – familia Forna intra in posesia unui teren intr-o zona foarte buna, iar Prisacaru se alegea cu terenul care valora aproximativ 150 mii Euro. Procurorii mai sustin ca planul de luare drept mita a terenului a fost destul de bine pus la punct prin faptul ca Prisacaru nu intra direct in posesia terenului, ci prin intermediul lui Cristian Maftei. Acesta din urma a oferit un avans de 25 mii Euro pentru ca totul sa para legal. Din cele trei hectare de teren, Flavius Ionita urma sa primeasca un hectar. In contextul noilor schimbari, dosarul ar putea ajunge inapoi la Iasi in toamna.

Comentarii
Adauga un comentariu