National

Dosarul Oprea – DIPI, trimis la CCR

Publicat: 04 oct. 2016
Dosarul OpreaDIPI va fi trimis la Curtea Constitutionala a Romaniei. Este decizia Instantei Supreme. Directia Nationala Anticoruptie a formulat, saptamana trecuta, o noua cerere de desecretizare a documentelor Departamentului de Informatii si Protectie Interna (DIPI).
Potrivit unui articol de lege, instanta nu poate declasifica documente intr-o cauza penala decat cu aprobarea, in acest caz, a Ministerului Afacerilor Interne. Insa, s-a facut referire la refuzul fostului ministru Petre Toba, urmarit penal de DNA, de a declasifica aceste acte. Prin urmare, instanta doreste ca cei de la CCR sa decida daca acest rechizitoriu a fost intocmit conform legii.
In luna mai, Gabriel Oprea a fost trimis in judecata de procurorii DNA in dosarul privind Directia de Informatii si Protectie Interna (DIPI). Gabriel Oprea, in prezent senator, care a indeplinit functiile de viceprim-ministru pentru Securitate Nationala si ministru al Afacerilor Interne, este acuzat de abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.
In dosar, au mai fost deferiti justitiei: Gheorghe Nicolae, chestor principal de politie, la data faptelor sef al DIPI, pentru complicitate la abuz in serviciu si pentru doua infractiuni de deturnare de fonduri, dintre care una in forma continuata, Gabriel-Nicolae Pavel, comisar sef de politie, la data faptei sef al Serviciului Juridic din DIPI, pentru complicitate la abuz in serviciu, Nelu Zarnica, chestor principal, subsecretar de stat la data faptei, si Marian-Danut Iacob, comisar sef de politie, seful unei structuri administrative la data faptei, ambii pentru deturnare de fonduri, in forma continuata.


loading...

Adauga un comentariu