Scena artistica din Romania

Doua actrite din Romania vor fi decorate de catre regele Mihai I

Publicat: 07 mai 2013
Carmen Stanescu va primi decoratia pe 13 mai, la Palatul Elisabeta, iar Olga Tudorache va primi distinctia pe 18 mai, la Teatrul Mic din Bucuresti, unde vor primi decoratia regala „Nihil Sine Deo„.
Alaturi de medaliile „Regele Mihai I pentru Loialitate” si „Crucea Casei Regale a Romaniei„, decoratia regala „Nihil Sine Deo” se acorda prin decizia sefului familiei regale a Romaniei.
Decoratia regala „Nihil Sine Deo” poate fi acordata personalitatilor marcante din domeniul social, stiintific, educational, cultural, spiritual, economic, politic si militar, „care au ajuns la un respectabil numar de ani in profesie sau au realizat o performanta de inalt nivel, au avut o initiativa iesita din comun, au dat dovada de generozitate si spirit de raspundere, au folosit puterea exemplului personal pentru a imbogati prezentul romanesc”, potrivit site-ului casei regale a Romaniei. Decoratia poate fi acordata ambasadorilor sau fostilor ambasadori romani sau straini care au adus o contributie incontestabila relatiilor Romaniei cu lumea. Decoratia se poate acorda unor institutii sau organizatii, daca activitatea lor este in mod unitar circumscrisa criteriilor de mai sus. Decoratia regala „Nihil Sine Deo” se poate acorda unui numar de maximum 200 de personalitati in viata, cetateni romani si straini.


loading...

Adauga un comentariu