International

Două alerte cu bombă au pus pe jar autoritățile din SUA și Franța

Publicat: 27 oct. 2021
Poliția
Poliția

Clădirea Departamentului de Sănătate din Statele Unite ale Americii a fost vizată de o amenințare cu bombă. Ca măsură de precauție, toți oamenii au fost evacuați.

Incidentul a avut loc miercuri dimineața. Pe rețelele de socializare au apărut mai multe imagini în care se pot vedea efective impresionante ale forțelor de ordine pe străzile din jurul Capitoliului, scrie Fox5dc.com.

”În această dimineață a fost primită o amenințare cu bombă în clădirea Humphrey, unde se află sediul departamentului. Ca măsură de precauție, am evacuat clădirea și nu a fost raportat niciun incident”, a spus Sarah Lovenheim, secretarul adjunct pentru afaceri publice al HHS, într-un comunicat.

”Monitorizăm situația îndeaproape, împreună cu Serviciul Federal de Protecție,” a adăugat.

Totodată, traficul rutier a fost oprit în zona respectivă. Oamenii legi au transmis o informare prin care au anunțat că unele poțiuni din Independence Avenue SW și C Street SW au fost închise din cauza unei amenințări cu bombă.

Alertă cu bombă în Gara de Nord din Paris

Gara de nord din Paris a fost evacuată miercuri din cauza unei alerte cu bombă, iar traficul rutier a fost perturbat în zonă din cauza alertei de securitate.

„Forţele de ordine au cerut evacuarea Gării de Nord din cauza unei alerte cu bombă. Traficul feroviar este oprit”, a comunicat conducerea Gării de Nord din Paris.

Forţele de ordine au instituit un perimetru de securitate în zona Gării de Nord din Paris, iar traficul rutier este afectat până în zona Stade de France.

De asemenea, este perturbat traficul metroului parizian şi al curselor expres. În zona Gării de Nord din Paris au fost mobilizaţi sute de agenţi ai forţelor de ordine, inclusiv echipe pirotehnice, potrivit Mediafax.

În zona Gării de Nord din Paris au fost mobilizaţi sute de agenţi ai forţelor de ordine, inclusiv echipe pirotehnice, potrivit Mediafax.

 

Adauga un comentariu