Local

Două coduri galbene şi unul portocaliu în judeţul Iași! Meteorologii trag un semnal de alarmă

Publicat: 21 iun. 2021
ISU Iași au emis un cod galben de inundații Sursă foto: Arhivă

Luni, 21 iunie 2021, aproapte toată țara se află sub coduri portocalii sau galbene de ploi sau inundaţii. În judeţul Iași, pe mai multe zone au fost emise două coduri galbene şi unul portocaliu de inundaţii. Așadar, ISU Iași trage un semnal de alarmă şi spune că există pericolul unor devărsări.

Ciclonul din Marea Neagră a afectat numeroase regiuni iar în zilele care urmează îşi va face simţită prezenţa în estul tării, conform meteorologilor.

Două coduri galbene şi unul portocaliu de inundaţii în Iași, avertizează ISU

Conform unor atenţionări de vreme rea, ISU Iași trage un semnal de alarmă şi susţine că în mai multe zone din Iași există pericolul unor devărsări ale unor râuri. Aşadar, toate cele trei avertizări sunt pentru ziua de luni.

Avertizare de cod portocaliu de inundaţii:

ISU Iași a emis un cod portocaliu de inundaţii valabil în intervalul 21.06.2021/12:00 – 22.06.2021/12:00 pe Bazinul Hidrografic Bârlad. Vizat de cod este bazinul superior dar şi afluenţii bazinului mijlociu şi inferior.

Două coduri galbene de inundaţii

În altă ordine de idei, ISU Iași a emis şi două coduri galbene de inundaţii valabile până pe data de 22.06.2021 ora 24. Aceste coduri începe pe data de 21.06.2020 ora 12. Unul dintre coduri este valabil pe Bzinul Hidrografic Şiret, pe afluenţii mici aferenţi sectorului aval, confluenţa cu râul Suceava dar şi pe Bazinul Hidrografic Prut, afluenţii aferenţi sectorului aval SH. Oroftiana.

Adauga un comentariu