Actualitate

Doua condamnari pentru aceeasi fapta

Publicat: 04 ian. 2005
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:54037;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

•Conform declaratiilor facute ieri de avocatul Radu Oana, Constantin Pintilie, clientul sau, a fost condamnat de doua ori pentru aceeasi fapta •Pintilie este cel mai batran spargator de masini din Iasi •Detinut in Penitenciarul de Maxima Siguranta Iasi, condamnatul contesta in instanta pedeapsa acordata de judecatorii de la Tribunalul Iasi

Astazi la Tribunalul Iasi, Constantin Pintilie, de 72 de ani, cel mai batran spargator de masini din Iasi, va fi adus in fata judecatorilor pentru un dosar in care contesta pedeapsa data de judecatori. Motivul pentru care barbatul este nemultumit de hotararea magistratilor este dat de faptul ca acestia l-au condamant de doua ori pentru aceeasi fapta. Aparent de necrezut, iata ca acest lucru se poate petrece chiar intr-o institutie care ar trebui sa se afle in slujba cetateanului si nu impotriva lui.

Pedeapsa dublata

Conform declaratiilor facute aseara de avocatul Radu Oana, aparatorul lui Pintilie, clientul sau a fost condamnat de doua ori pentru aceeasi aceeasi fapta pe care a comis-o in anul 2003. Astfel, din cele spuse de avocat, judecatorii ieseni l-au condamnat in urma cu un an pe Constantin Pintilie la executarea unei pedepse de patru ani de inchisoare pentru furt. Avand in vedere ca barbatul era recidivist, avea de recuperat inca 600 de zile dintr-o alta condamnare, si a cerut in instanta contopirea pedepselor. Judecatorii ieseni au admis cererea de contopire a pedepselor acordandu-i lui Pintilie pedeapsa cea mai mare ca numar de zile de inchisoare. Astfel a mai fost condamnat o data la patru ani de inchisoare. Din cele relatate de avocatul Radu Oana, barbatul are de executat acum opt ani de inchisoare, dublul pedepsei initiale, pentru aceeasi fapta.

Furtul

Batranul a ajuns in arestul Politiei in septembrie 2003, dupa ce a fost surprins in flagrant in timp ce incerca sa fure diverse bunuri dintr-o masina. Initial, procurorii au emis un mandat de arestare preventiva provizorie, pe o perioada de 3 zile, pe numele lui Constantin Pintilie, sub acuzatia de furt calificat. In aceeasi cauza, anchetatorii au mai emis un mandat de arestare, tot pentru 3 zile, pe numele Elenei Ciobanu, in varsta de 38 de ani, sub acuzatia de complicitate la furt. In perioada respectiva, cei doi au hotarat sa sustraga diferite bunuri din masinile parcate in cartierul Cantemir. Dupa primele cercetari efectuate, politistii au stabilit ca batranul fura bunurile, in timp ce Elena Ciobanu statea de paza. Ulterior, bunurile erau valorificate de femeie. In cursul lunii iulie 2003, Pintilie a scapat ca prin urechile acului de arestul Politiei, pe motiv ca este prea batran, dupa ce, in prealabil a fost acuzat de savarsirea a cinci furturi din masini. In luna mai a anului 2003, batranul a fost eliberat conditionat, cu un rest de 600 zile ramase de la o condamnare pentru furt calificat. Acesta nu s-a potolit nici dupa ce a fost arestat si condamnat de doua ori. Atunci, magistratii au decis ca batranul sa-si petreaca urmatorii patru ani, care ar putea fi ultimii, in spatele gratiilor, pentru furt calificat. Complicea sa, Elena Ciobanu, a fost condamnata la un an de detentie cu executare.
Catalin BOACNA

Adauga un comentariu