Eveniment-Social

Doua distinctii de excelenta acordate Editurii UAIC in cadrul „Zilelor Recoltei Editoriale”

Publicat: 17 sept. 2019

Editura Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi a primit doua importante distinctii in cadrul Zilelor Recoltei Editoriale, editia a VII-a, targ de carte care a avut loc in perioada  12-14 septembrie 2019, in Parcul Copou, Iasi, si care a fost sustinut de Primaria Municipiului Iasi. Evenimentul a constituit un bun prilej de a semnala cele mai importante aparitii editoriale ale anului 2019. Astfel, sambata, 14 septembrie 2019, in cadrul festivitatii de premiere Editura Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi a primit doua importante distinctii, Premiul pentru Debut 2019, pentru volumul (Si) Fenomenologia vietii personale in filosofia lui Constantin Micu Stavila, de Fraguta Zaharia, si Diploma Zilelor Recoltei Editoriale 2019, pentru volumul Confesiuni, vestigii, temporalitati, de Andi Mihalache.

Premiile au fost inmanate de Adi Cristi, directorul Casei de Cultura a Municipiului Iasi „Mihai Ursachi”, institutie care a organizat acest targ de carte, Editura Universitatii „Alexandru Ioan Cuza”  fiind prezenta in cadrul acestui eveniment cu o expozitie a noutatilor editoriale din domeniul cartii academice.

Volumul Fragutei Zaharia, (Si) Fenomenologia vietii personale in filosofia lui Constantin Micu Stavila, evidentiaza contributia ganditorului roman Constantin Micu Stavila (1914-2003) – stabilit din 1969 la Paris – la dezvoltarea filosofiei romanesti in context european, dar si, mai ales, o fructificare a operei sale filosofice in perspectiva unei fenomenologii a vietii personale. Autoarea este doctor in filosofie al Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi.

„Cartea semnata de Andi Mihalache (Confesiuni, vestigii, temporalitati – n.n.) este realmente incantatoare, te atrage mai mult decat poti banui la primele pagini. Anunta o maniera de a scrie cu adevarat distincta: cultivata si erudita – fara sa devina pur livresca, dezinvolta si densa, cu idei care, desi ating uneori altitudini speculative, isi afla imediat carnatia vie, starea lor intrupata.” (prof.univ.dr. Stefan Afloroaei, Membru Corespondent al Academiei Romane, in recomandarea de pe coperta IV a cartii).

Andi Mihalache este cercetator in cadrul Departamentului de Istoria Culturii din cadrul Institutului de Istorie „A.D. Xenopol” din Iasi.loading...

Adauga un comentariu