Local

Două dosare penale deschise în urma scandalului făcut de clanul Manolache! Avocatul Eduard Manolache și fratele său Matei vor fi anchetați după ce au bătut și tăiat un tânăr!

Publicat: 06 oct. 2020
Avocatul Eduard Manolache și fratele său Matei s-au trezit cu o plângere penală după ce au bătut și tăiat un tânăr în weekend
Mircea Manolache alături de soția sa Doina, fiul cel mare Ștefan, fiul mijlociu Eduard și mezinul Matei

Polițiștii din Iași au deschis două dosare penale după ce clanul Manolache a făcut circ din nou. Ieri, un tânăr a depus o plângere penală împotriva fraților Manolache și a susținut că a fost bătut și tăiat în noaptea de sâmbătă spre duminică. Astfel, Matei și Eduard Manolache urmează să fie anchetați după ce l-au atacat pe un tânăr la o petrecere privată.

După scandalul provocat de frații Manolache în weekend, polițiștii ieșeni au întocmit două dosare penale. Astfel, ieri, un tânăr care a fost bătut și tăiat de avocatul Eduard Manolache și de fratele acestuia, Matei, a mers și a depus o plângere împotriva celor doi. Tânărul a povestit cum a fost agresat de cei doi frați și de apropiații acestora. Astfel, acum polițiștii din Iași au deschis două dosare penale. Unul dintre acestea este deschis pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, iar celălalt pentru lovire sau alte violențe.

„În cauză au fost deschise două doare penale. Unul este deschis sub aspectul comiterii infracțiunii de lovire sau alte viotențe, iar altul pentru tulburarea liniștii și ordinii publice”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Cum a început scandalul care se putea termina cu o tragedie

În noaptea de sâmbătă spre duminică, doi dintre băieții lui Mircea Manolache, mai nou ales consilier județean, au fost implicați într-un scandal care s-a terminat cu întocmirea unui dosar penal. Matei Manolache, fiul cel mic al lui Mircea Manolache, și Eduard Manolache, fiul mijlociu, au organizat, se pare, împreună cu un amic, o petrecere în pădure, la Păun. Amicul celor doi frați are un teren în zonă și a construit peste noapte o improvizație de club, pentru cunoscuți. Acesta se numește Dănuț Caraiman și este prieten cu Eduard și Matei Manolache de multă vreme.

Poliția a intervenit în forță după ce s-a sunat la 112

Povestea începe în noaptea de sâmbătă spre duminică, atunci când Eduard Manolache, de profesie avocat, sună la numărul unic de urgențe 112 și cere ajutor. Acesta spune că se află la o petrecere la care a izbucnit un scandal. Imediat polițiștii din cadrul Secției 5, Secției 6 și un echipaj de poliție locală au plecat spre locul indicat din Păun. Când polițiștii au ajuns la locul indicat au găsit aproape de drumul principal un grup de 10 tineri, iar la aproximativ 50 de metri, un alt grup, format din trei tineri.

Cei trei erau Matei Manolache, Eduard Manolache și Dănuț Caraiman. Polițiștii au început să discute cu tinerii implicați. Frații Manolache au pozat, ca de fiecare dată, în victime. Ei le-au spus polițiștilor că au fost agresați, că a fost o bătaie generală.

Matei Manolache este acuzat că i-a dat unui tânăr cu o sticlă în cap

Un tânăr care a fost bătut de frații Manolache a povestit cum s-au întâmplat lucrurile de fapt.

„Acum, cu virusul, cluburile se închid la 12-1. Am auzit că este o petrecere în Păun, dar nu am știut cine organizează și ce este acolo. Am intrat acolo, Matei Manolache a venit la mine și mi-a spus să plec. Apoi, la câteva secunde, a ajuns și Eduard Manolache lângă mine și a început să mă lovească. Nu am avut ce să fac, Matei mi-a dat cu o sticlă în cap”, a spus un tânăr care a fost lovit de frații Manolache.

După ce Eduard și Matei Manolache l-au bătut pe tânăr, au sunat la 112 și au pozat în victime.

Tânărul bătut s-a ales cu mai multe tăieturi după scandal

Tinerii care au fost de față în momentul scandalului au precizat că frații Manolache ar fi avut cuțite. Tânărul agresat a precizat că geaca i-a fost tăiată.

„Am câteva tăieturi și geaca tăiată, sunt tăiat și pe piept. Eduard mi-a zis că el e șmecher, că nu face pușcărie”, a completat tânărul agresat.

Eduard Manolache a țipat în gura mare că el și familia lui nu pot păți nimic, că el este avocat și că poate să și omoare pe cineva, că nu va păți niciodată nimic. Frații Manolache încearcă de fiecare dată să scape basma curată după ce provoacă un scandal. La fel au făcut și acum, însă fapta pe care au comis-o ambii în noaptea de sâmbătă spre duminică este extrem de gravă. Se poate vorbi fără nicio urmă de exagerare despre o tentativă la omor având în vedere că victima a fost lovită cu sticla în cap și tăiată în mai multe părți ale corpului.

Mircea Manolache crede că este mai presus de lege

După tot felul de scandaluri în care membrii familiei Manolache au fost implicați, ieșenii ar trebui să se întrebe ce caută un astfel de individ în sânul Consiliului Județean Iași. Mircea Manolache a fost susținut de Maricel Popa pentru a putea ocupa un post de consilier local. Ce caută astfel de oameni la conducerea unui județ este, practic, de neînțeles. Manolache se luptă să ocupe funcții publice tocmai pentru a putea să facă presiuni și pentru a putea să-și scoată băieții din scandaluri când este cazul. Cert este că în ultimii ani familia Manolache a făcut scandal după scandal și a urlat în gura mare că ei sunt mai presus de lege. Atât Mircea Manolache, cât și băieții săi au avut probleme cu legea. Cel mai „vocal” a fost și este în continuare Ștefan Manolache.

Ștefan Manolache, fiul lui Mircea Manolache, a tras cu pistolul pe străzile Iașului

În 2014, Ștefan Manolache, fiul lui Mircea Manolache, și fratele lui Matei și al lui Eduard, avea să fie încătușat după ce a arătat câte de „șmecher” poate să fie. El s-a ales cu o condamnare de un an de închisoare cu suspendare, după ce a provocat panică pe străzile din Iași. Mai precis, fiul patronului de la Parma a amenințat în trafic un taximetrist, totul pornind de la o presupusă înjurătură. Pentru ca amenințarea să fie cât mai credibilă, a folosit un pistol cu bile.

În urma conflictului spontan, Ștefan l-a urmărit pe taximetrist pe străzile din oraș. Văzând că este urmărit, taximetristul a oprit și a folosit un spray lacrimogen. În replică, Răzvan Manolache a tras de mai multe ori cu pistolul, nimerindu-l pe taximetrist în zona pieptului. Procurorii au încercat să obțină un mandat de arestare, dar judecătorii au decis că acesta poate fi judecat în libertate. Ulterior a fost condamnat cu suspendare.

Ștefan Manolache a fost vizat și de o anchetă DIICOT după ce ar fi fost suspectat de trafic de droguri

Același personaj este cercetat și în dosarul nr. 53/D/2017, sub acuzația de trafic de droguri. Oamenii legii l-au suspectat de faptul că ar fi comercializat droguri către alți băieți din lumea „bună” a Iașului. Până în luna aprilie 2018, Răzvan Ștefan Manolache s-a aflat sub control judiciar, măsura care a fost ridicată de judecătorii de la Tribunalul Iași. Procurorii de la DIICOT nu au contestat decizia judecătorilor de la Tribunal și, astfel, Răzvan Manolache nu a mai avut la acel moment alte interdicții. Cert este că Ștefan Manolache a fost tot timpul în centrul scandalurilor. A urcat cu mașina aproape în totalitate într-un club, s-a dezbrăcat într-o frizerie și a fost acuzat de fosta sa iubită Andreea Antonescu că a sechestrat-o.

Mircea Manolache a fost trimis în judecată pentru că a bătut o femeie în service-ul auto pe care îl deține

Mircea Manolache a fost trimis în judecată după ce în vara anului 2017 a bătut o femeie într-un service pe care îl deține. Scena s-a petrecut la service-ul lui Manolache din Nicolina. Laura S. a dus mașina la service-ul Delcar pentru vopsirea barei din spate. După mai multe săptămâni fără răspuns din partea service-ului, femeia a sunat să vadă care este stadiul reparațiilor. A fost amânată în repetate rânduri, până s-a hotărât să se prezinte personal. Deși mașina a fost lăsată pentru o simplă vopsire, a găsit autoturismul desfăcut. Bordul și mai multe piese erau desprinse.

Enervată, clienta a cerut explicații mecanicilor, dar aceștia au dat din umeri. A cerut să vorbească cu un responsabil din conducere, moment în care a apărut Mircea Manolache. Conform declarațiilor făcute de Laura S., Manolache a început să țipe din senin. Femeia a scos telefonul să-l filmeze. Consilierul județean ar fi încercat să-i smulgă telefonul mobil, a zgâriat-o și a lovit-o în cap.

Mircea Manolache a izbit un polițist cu mașina

O altă scenă revoltătoare a fost atunci când Mircea Manolache a lovit cu mașina un polițist. În martie 2016, Manolache a fost împlicat într-un incident de-a dreptul șocant. Concret, Mircea Manolache a fost oprit în zona Mănăstirii Golia de un echipaj de la Poliția Locală, după ce a intrat pe sens interzis. Polițistul i-a făcut semn să oprească.

În acel moment, Manolache a accelerat și l-a lovit pe polițistul local Virgil Copăceanu. Omul legii a suferit o leziune la genunchi în momentul în care a fost acroșat cu mașina de către Mircea Manolache. Ca tabloul să fie complet, Manolache nu a mai oprit și a plecat mai departe ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. În urma acestui incident, Manolache s-a ales cu dosar penal după ce polițistul a depus plângere împotriva sa. Manolache s-a folosit de toată influența sa, în așa fel încât să nu mai fie tras la răspundere.

Ulterior, polițistul local lovit și-a retras plângerea împotriva lui Mircea Manolache, cu toate că faptele erau cât se poate de evidente. Aparent, consilierul județean i-ar fi oferit acestuia o sumă de bani pentru ca plângerea să fie retrasă și faptele să fie uitate cât se poate de repede. Imediat, pe fir a intrat Direcția Generală Anticorupție (DGA), organism care anchetează astfel de fapte și care i-a luat la ochi atât pe Manolache, cât și pe polițist pentru luare și dare de mită. De precizat este faptul că Mircea Manolache a cochetat cu lumea interlopă din Iași, fiind considerat de procurori săgeata unor grupări de crimă organizată.

Comentarii
Adauga un comentariu