Local

Două femei din Iași, achitate pentru contrabandă! Judecătorii au confiscat, în schimb, țigări de la acestea! Care este explicația!

Publicat: 21 nov. 2020
Judecătorii au achitat două femei din Iași acuzate de contrabandă cu țigări aduse de peste Prut
Pachete cu țigări de contrabandă, aduse de peste Prut

Judecătorii ieșeni au achitat două femei acuzate de contrabandă, pe motiv că fapta nu a fost comisă cu vinovăția prevăzută de lege. În cadrul aceluiași dosar, magistrații de la Judecătoria Iași au condamnat-o pe Corina Gabriela Tomescu la 2 ani și 6 luni de închisoare, cu suspendare, pentru contrabandă. În plus, instanța a dispus confiscarea a sute de pachete cu țigări

Sentință explozivă, în instanțele din Iași! Două femei acuzate de contrabandă au fost achitate de judecători. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași le-au achitat ieri pe Simona Daniela Ciobotariu și Corina Gabriela Tomescu, pentru acuzația de contrabandă. Motivul a constat în faptul că „fapta nu a fost comisă cu vinovăția prevăzută de lege”.
Pe de altă parte, instanța a condamnat-o pe Corina Gabriela Tomescu la 2 ani și 6 luni de închisoare, cu suspendare. În plus, judecătorii ieșeni au dispus confiscarea, de la cele două femei, a sute de pachete cu țigări.

Sute de pachete confiscate de către magistrații ieșeni

Judecătorii ieșeni au dispus confiscarea de la cele două femei a următoarelor cantități: 5.000 de țigări, 7.160 de țigări marca Rothmans,1.820 de țigări marca Winston, 1.480 de țigări marca Ritm, 200 de țigări marca Ashima, 200 de țigări marca Rothmans Demi, 200 de țigări marca Winston, 3 pachete marca Plugarul.
De asemenea, magistrații au mai confiscat 2.600 de țigări marca Ashima și 600 de țigări marca Winston. Mai mult, instanța le-a obligat pe cele două femei la plata unor despăgubiri către Fisc.

„Instanța admite acțiunea civilă formulată de Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Iași. Obligă inculpata Simona Daniela Ciobotariu să îi achite părții civile suma de 9.635 de lei, reprezentând prejudiciu. Obligă inculpata Corina Gabriela Tomescu să îi achite părții civile suma de 1.848 de lei, reprezentând prejudiciu”, au afirmat judecătorii.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Simona Daniela Ciobotariu și Corina Gabriela Tomescu, acuzate de contrabandă cu țigări

Procesul Simonei Daniela Ciobotariu și al Corinei Gabriela Tomescu a început pe 17 iulie 2018. Asta, după ce prima a fost reținută pentru 24 de ore, între 23 și 24 aprilie 2018. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătorie le-au acuzat pe cele două femei din Iași de contrabandă cu țigări. Conform anchetatorilor, pe 20 mai 2014 și, mai apoi, pe 23 aprilie 2018, Simona Daniela Ciobotariu ar fi fost prinsă având asupra ei țigări de contrabandă.
De asemenea, spun oamenii legii, pe 11 iunie 2018 și, respectiv, pe 23 aprilie 2018, Corina Gabriela Tomescu ar fi fost prinsă în aceeași ipostază.

De altfel, magistrații au precizat că aceasta din urmă ar mai fi avut probleme cu legea din același motiv: contrabandă cu țigări. Acum, rămâne de văzut dacă sentința emisă de Judecătoria Iași va fi contestată sau nu. În eventualitatea în care se va întâmpla acest lucru, urmează ca instanța superioară să decidă ce se va întâmpla în continuare cu cele două femei din Iași achitate pentru contrabandă. Autoritățile au constatat că, în ultimii ani, fenomenul contrabandei cu țigări a luat amploare. Astfel, zeci de ieșeni au fost audiați, cercetați, trimiși în judecată și chiar condamnați definitiv, după acuzații de contrabandă. În plus, fenomenul pare dificil de controlat, având în vedere faptul că prețul produselor din tutun este mult mai scăzut peste Prut, decât în România.

Comentarii
Adauga un comentariu