Economic Local

Două firme vor să furnizeze piese auto companiei ApaVital! Contractul are o valoare de 12 milioane de euro

Publicat: 10 apr. 2021
Sediul Apavital SA
Compania de apă-canal din Iași a alocat o sumă importantă pentru achiziția a două loturi de piese auto. S-a lansat sesiunea de deschidere a ofertelor

Autovehiculele și utilajele din dotarea companiei ApaVital vor fi reparate cu suma de 12 milioane de euro. La procedură s-au înscris două societăți. Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic. Licitația a fost împărțită în două loturi

Compania de apă-canal organizează noi achiziții pentru buna funcționare a activității zilnice. Recent, ApaVital SA a lansat procedura pentru achiziția de piese pentru autovehiculele și utilajele din dotare. Autoritatea contractantă a împărțit licitația în două loturi. Primul lot conține piese și accesorii pentru vehicule și pentru motoare de vehicule sub 3,5 tone, iar al doilea lot conține piese pentru autovehicule transport marfă sub 3,5 tone, autovehicule cu destinație specială, utilaje autopropulsate pentru lucrări, semiremorci, remorci.

Pentru primul lot a licitat societatea Romtec Austria SRL, iar pentru al doilea lot a depus ofertă societatea Romdav SRL. În cazul primei societăți, pachetul majoritar (51 la sută) este deținut de compania austriacă Interchim Austria Internationaler Chemiehandel GMBH, cu sediul social în Iași. În 2019, cifra de afaceri a fost de aproape 19 milioane de lei. A doua societate are sediul social tot în municipiul Iași. În 2019, a fost declarată o cifră de afaceri de 1,2 milioane lei. Licitația are o estimare bugetară de 58.878.328 lei, fără TVA, aproape 12 milioane de euro. Contractul se va desfășura prin intermediul unui acord-cadru pe o perioadă de 2 ani. Un contract similar a fost semnat în trecut cu Romtec Austria.

Zeci de mii de piese vor fi furnizate companiei de apă-canal

Conform caietului de sarcini, ApaVital SA a solicitat un necesar maxim de 57.378 de piese pentru lotul 1, în timp ce pentru lotul 2 necesarul este de 67.468 piese.

„Toate cheltuielile legate de înlocuirea produselor defecte sau cu vicii ascunse, de remediere a defecțiunilor cauzate de acestea (inclusiv manoperă și montaj) sau restituire a contravalorii acestora și dovedite a fi urmare a neconformității produselor, vor fi suporate de către ofertant. Constatarea defecțiunilor se va efectua la punctul de lucru al achizitorului. Ofertantul are obligația să se prezinte la punctul de lucru precizat de către achizitor în termen de maximum 2 zile lucrătoare de la semnalarea evenimentului”, se arată în documentația procedurii.

ApaVital SA a alocat 2 milioane de euro pentru mai multe loturi de conducte

Compania de apă-canal cumpără conducte și pentru programul de extindere a rețelelor. Pe data de 06.05.2021, ApaVital SA a programat o licitație pentru achiziția mai multor loturi de conducte. Valoarea estimată a contractului este de 12.894.195 lei, fără TVA, peste 2 milioane de euro. Procedura este împărțită în patru loturi: conducte PEHD, conducte PVC, conducte PAFSIN (pentru căptușirea conductelor învechite), conducte PEXAL.

„Ca urmare achiziției acestor conducte se vor aduce beneficii în ceea ce privește furnizarea în regim continuu a cantității de apă necesară populației, preluarea apelor menajere prin realizarea de noi rețele de canalizare și activitatea de întreținere, exploatare a rețelelor de apă – canalizare ale ApaVital SA pentru toată aria de operare. Îmbunătățirea serviciilor de furnizarea de apă potabilă, colectarea și epurarea apelor uzate și, implicit, creșterea numărului de abonați la aceste servicii”, se arată în caietul de sarcini.

Comentarii
Adauga un comentariu