Economic Local

Doua firme vor sa ofere solutii pentru modernizarea iluminatului stradal din Iasi

Publicat: 24 iul. 2018
1

Recent, municipalitatea ieseana a organizat o achizitie directa pentru elaborarea unui studiu de fezabilitate privind modernizarea retelei de iluminat public in municipiu.

Pentru aceasta documentatie a fost stabilita o prevedere bugetara de 125 mii lei, fara TVA. La procedura s-au prezentat societatile Expert Grup SRL si Urbioled SRL, ambele din Iasi.

Comisia de evaluare urmeaza sa analizeze ofertele si sa declare un castigator. Conform contracului, operatorul economic va asigura si servicii de consultanta privind realizarea documentatiei de finantare. Edilii vor ca fondurile pentru modernizare sa fie obtinute prin intermediul programelor europene.

Citeste si: Finantele iesene cumpara doua blindate pentru transport valori

"Mare parte din instalatiile de alimentare cu energie electrica a iluminatului public au o vechime foarte mare, sunt subdimensionate si prezinta multe defecte datorita perioadei indelungate de functionare, existand necesitatea inlocuirii acestora. Punctele de aprindere a iluminatului public sunt echipate cu tehnologii vechi, aprinderea/stingerea iluminatului public efectuandu-se cu ceasuri programatoare si comenzi la distanta intre punctele de aprindere, fiind necesara ajustarea manuala periodica a orelor de prindere/stingere a iluminatului public, existand neconcordante intre perioada de functionare a iluminatului public si necesitatea aprinderii/stingerii iluminatului public", se arata in caietul de sarcini.

 

 

Adauga un comentariu