Local

Două focare de COVID-19 în Iași. Cadre de la Spitalul Sf. Spiridon depistate cu coronavirus

Publicat: 31 oct. 2020
Spitalul Sf. Spiridon Iași
Spitalul Sf. Spiridon Iași

Direcţia de Sănătate Publică Iași anunță două focare de COVID-19 apărute în două unităţi medicale. Vorbim despre Spitalul Județean de Urgență, Sf. Spiridon din Iași, mai exact clinica ORL dar și de Institutul de Psihiatrie Socola Iași.

Vorbim ca în clinica de ORL și în Bloc Operator ORL au fost depistate pozitiv cu COVID-19 7 cadre medicale.

DSP Iași anunţă doua focare cu COVID-19

Conform comunicatului emis de DSP Iași, în momentul de față, la clinica ORL au fost depistate 7 persoane, cadre medicale, ca fiind pozitive la infectare cu COVID. Cadrele medicale pozitive au fost contacţi ai unor pacienţi pozitivi. Prin urmare, pozitivii au fost izolaţi la domiciliu

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi informează cu privire la apariţia unui focar Covid-19 în Judeţul Iaşi, astfel:
SPITALUL JUDEŢEAN DE URGENŢĂ ”SF. Spiridon” – Clinica ORL și Bloc operator ORL – 7 cadre medicale.
Măsuri:
Cadrele medicale pozitive au fost contacţi ai unor pacienţi pozitivi. Prin urmare, pozitivii au fost izolaţi la domiciliu iar contacţii direcţi plasaţi în carantină. Ancheta este în desfăşurare.

La Institutul de Psihiatrie Socola au fost confirmați încă trei pacienți

În altă ordine de idei, la focarul de la Socola au fost confirmaţi încă trei pacienţi. Vorbim de secţia exterioară Șipote cronici. Iniţial, conform DSP, au fost confirmaţi 6 pacienţi:

De asemenea, Direcţia de Sănătate Publică informează cu privire la actualizarea numărului de persoane confirmate cu noul coronavirus în cadrul unui focar Covid-19 din Judeţul Iaşi:

1. INSTITUTUL DE PSIHIATRIE SOCOLA IAŞI – Secția exterioară Șipote cronici I -au fost confirmaţi cu COVID-19 încă 3 pacienţi şi un salariat.
În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmaţi cu noul coronavirus 6 pacienţi.
Măsuri:
Au fost testați contacții direcți și au mai fost depistați 4 pozitivi. Personalul a fost izolat la domiciliu iar pacienții izolați la nivelul secției împreună cu cei depistați anterior.

Adauga un comentariu