Local

Doua investitii importante se vor face in Iasi

Publicat: 16 oct. 2014
1

Inca o afacere in domeniul energiei regenerabile se va dezvolta in Iasi in urmatoarea perioada. Este vorba de investitiile in parcurile fotovoltaice in judet. In acest an vor mai fi amenajate inca doua astfel de parcuri, iar Iasul va beneficia de sume importante in sectorul energiei. Parcurile fotovoltaice vor fi construite in comunele Letcani si Valea Lupului. Firmele care au depus cererile la sediul Agentiei pentru Protectia Mediului Iasi au primit avizul pentru demararea investitiei.

Astfel, firme straine si romanesti vor construi sau au construit parcuri fotovoltaice. Energia produsa va asigura necesarul de consum pentru primariile si locuintele din comunele unde se vor construi parcurile fotovoltaice. Investitiile facute in Iasi vor fi de cateva milioane de euro, iar parcurile vor fi amplasate pe aproximativ 4 hectare. Unul dintre parcuri va fi la Letcani, unde administratorul care se va ocupa de aceasta investitie este firma SC Consult Finance. Societatea va investi cateva milioane de euro intr-un parc amenajat pe o suprafata de un hectar. Un alt parc fotovoltaic va fi construit in comuna Valea Lupului.

Decizia emisa pentru proiectul de investitii de catre Agentia pentru Protectia Mediului Iasi a fost data managerului firmei SC „Q” SRL Iasi Energii Regenerabile, Cuciureanu Dumitru. In judetul Iasi au fost demarate incepand cu anul 2010 mai multe proiecte privind construirea parcurilor fotovoltaice. Acestea au fost in localitatile Aroneanu, Targu Frumos, Miroslava si Movileni, unde se vor construi mai multe centrale fotovoltaice. Primul parc fotovoltaic din Iasi care produce deja energie este cel de la Targu Frumos. Acesta a fost construit anul trecut si produce energie verde, pe un teren de 2 hectare, capacitatea proiectata fiind de 1MW. Valoarea totala a proiectului a fost de 1,6 milioane de euro. Parcul fotovoltaic de la Baltati a fost finalizat anul acesta de SC Natto Edil Ro SRL.

Citeste si: Parcul fotovoltaic de 1,6 milioane de euro incepe sa produca energie

Comentarii
Adauga un comentariu