Actualitate

Doua masini burdusite cu tigari de contrabanda, la Piata Nicolina. Politistii au beneficiat de ajutorul cainelui special antrenat Acada – FOTO

Publicat: 03 aug. 2018

Politistii ieseni au ridicat in vederea confiscarii, cu ajutorul cainelui de urma politist, peste 4.600 detigarete, susceptibile a proveni din contrabanda. O femeie a fost retinuta pentru 24 de ore.        

La data de 2 august, politistii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Iasi si Sectiei nr. 5 Politie Iasi cu sprijinul luptatorilor Serviciului de Actiuni Speciale au actionat, in zona Piata Nicolina, in cadrul unui dosar penal privind fapte de contrabanda.

Pe parcursul actiunii a fost folosit cainele politist special antrenat Acada, care a semnalat existenta unor produse de tutun in portbagajele a doua autoturisme parcate in zona pietei agroalimentare Nicolina.

Au fost identificate 3 persoane cu varste cuprinse intre 28 si 37 de ani, care ar fi folosit cele 2 autoturisme pentru depozitarea tigaretelor susceptibile a proveni din contrabanda si care ar fi fost destinate comercializarii.

In cele 2 autoturisme au fost identificate 4.680 de tigarete, de diferite marci, fara timbru de acciza, susceptibile a proveni din contrabanda, care au fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor.

De asemenea, cele 2 autoturisme in care erau depozitate tigeretele, au fost ridicate si indisponibilizate, in vederea continuarii cercetarilor.

"In baza probatoriului administrat in cauza penala, o femeie, de 31 de ani, a fost retinuta de politisti, pentru 24 de ore, fiind introdusa in Arestul IPJ Iasi, urmand ca la data de 3 august, acesta sa fie prezentata Parchetului de pe langa Judecatoria Iasi, cu propuneri legale. Cercetarile continua in vederea stabilirii intregii situatii de fapt", au comunicat reprezentantii IPJ Iasi.loading...

Adauga un comentariu