Eveniment-Social

Două nominalizări la Gala Premiilor UNITER 2021 pentru Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași

Publicat: 28 mai 2021
Teatrul Național
Actorul Emil Coșeru, societar al Teatrului Național Iași, a fost nominalizat la Premiile Galei UNITER din acest an, la categoria "Cel mai bun actor în rol secundar" pentru rolul "Ion" din "Năpasta (…și era pădurea singură…)" de I.L. Caragiale, un spectacol de Adi Carauleanu.

Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași a obținut două nominalizări la Gala Premiilor Uniunii Teatrale din România. Astfel, actorul Emil Coșeru, societar, a fost nominalizat la categoria „Cel mai bun actor în rol secundar” pentru rolul „Ion” din „Năpasta (…și era pădurea singură…)” de I.L. Caragiale, un spectacol de Adi Carauleanu. De asemenea, Diana Vieru a fost nominalizată la categoria „Cea mai bună actriță în rol secundar” pentru rolul „Marusia” din spectacolul „Orașul cu fete sărace” după Radu Tudoran, regia, scenariul și universul sonor Radu Afrim

Actorul Emil Coșeru, societar al Teatrului Național (TNI) „Vasile Alecsandri” din Iași, a fost nominalizat la Premiile Galei Uniunii Teatrale din România (UNITER) din acest an, la categoria „Cel mai bun actor în rol secundar” pentru rolul „Ion” din „Năpasta (…și era pădurea singură…)” de I.L. Caragiale, un spectacol de Adi Carauleanu. Diana Vieru, studentă la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” (UNAGE) Iași, Facultatea de Teatru (anul III), clasa prof. Doru Aftanasiu, a fost nominalizată la categoria „Cea mai bună actriță în rol secundar” pentru rolul „Marusia” din spectacolul „Orașul cu fete sărace” după Radu Tudoran, regia, scenariul și universul sonor Radu Afrim.

Pentru a XXIX-a ediție a Galei Premiilor UNITER, juriul de nominalizări a fost alcătuit din criticii de teatru Oana Cristea Grigorescu, Claudiu Groza și Cristina Rusiecki

Pentru a XXIX-a ediție a Galei Premiilor UNITER, juriul de nominalizări a fost alcătuit din criticii de teatru Oana Cristea Grigorescu, Claudiu Groza și Cristina Rusiecki. Premiera spectacolului „Năpasta (…și era pădurea singură…)” a avut loc pe 1 noiembrie, anul trecut, la Uzina cu Teatru. Este un spectacol de Adi Carauleanu, costume: Rodica Arghir, concept afiș: Ana Carauleanu, distribuție: Călin Chirilă, Emil Coșeru, Diana Chirilă, Andrei Grigore Sava, Adi Carauleanu. „Orașul cu fete sărace” a avut premiera pe 22 februarie, 2020, pe scena Teatrului la Cub. Regie, scenariu și univers sonor: Radu Afrim. Scenografie: Cosmin Florea. Aranjament vocal, pregătire muzicală, pian: Diana Roman. Asistent de regie: Alexandra Vieru. Distribuția: Ada Lupu, Pușa Darie, Cosmin Maxim, Ionuț Cornilă, Dumitru Năstrușnicu, Diana Roman, Diana Vieru, Mălina Lazăr, Ioana Buta, Iuliana Budeanu, Mara Lucaci, Diana Amitroaie, Ioana Aciobăniței, Dumitru Georgescu, Radu Homiceanu și Florentin Hrițcu, Costică Baciu.

Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Iași, Pușa Darie și artistul video Andrei Cozlac, ambii ieșeni, s-au numărat printre câștigătorii celei de-a 28-a ediții a Galei Premiilor UNITER 2020

Pe de altă parte, la cea de-a 28-a ediție a Galei Premiilor Uniunii Teatrale din România, care s-a desfășurat la Teatrul de Vară din Parcul „Nicolae Romanescu” Craiova, luni, 21 septembrie 2020, printre câștigători s-au numărat alți doi ieșeni, actrița Naționalului ieșean Pușa Darie și artistul video Andrei Cozlac. Aceștia au primit trofeul la categoriile: Premiul Special pentru Video Mapping, respectiv „Cea mai bună actriță în rol secundar”.

Actrița Pușa Darie și-a adjudecat premiul pentru rolul „Mama” din spectacolul de teatru „Dansul Delhi”, în regia lui Radu Afrim. Pușa Darie este una dintre cele mai îndrăgite actrițe ale Naționalului ieșean. A absolvit Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași în 1994, la clasa prof. Geta Angheluță – Sergiu Tudose – Emil Coșeru, susținând examenul de stat cu rolul „Stăvăroaia” din piesa „Idolul și Ion Anapoda”. Între 1984-1987 evoluează la Teatrul Național Iași – secția Suceava și apoi la Iași (până în prezent). De-a lungul timpului a jucat în zeci de roluri, atât în spectacole regizate pornind de la texte clasice ale dramaturgiei, cât și în spectacole de teatru contemporan.

Adauga un comentariu