Local

Doua permise de conducere false depistate in interval de zece minute

Publicat: 28 iun. 2016
1

Politistii de frontiera din vama Albita efectueaza cercetari cu privire la doua persoane care au prezentat la controlul de frontiera permise de conducere false. In ziua de 27 iunie, in jurul orei 11:00, in vama Albita s-a prezentat pe sensul de iesire din tara, Nelea C., in varsta de 28 de ani, din Republica Moldova, conducand un microbuz marca Mercedes, inmatriculat in Italia.

Zece minute mai tarziu, in acelasi punct de trecere a frontierei s-a prezentat pentru a intra in tara, cetateanul din Federatia Rusa Oleg R., in varsta de 39 de ani, conducand un autoturism marca Volkswagen, inmatriculat in Belarus. Existand suspiciuni cu privire la autenticitatea permiselor de conducere prezentate la controlul de frontiera, oamenii legii au efectuat verificari suplimentare, ocazie cu care au stabilit ca documentele in cauza nu indeplinesc conditiile de forma si fond ale unora autentice, acestea fiind false.

Totodata politistii de frontiera au stablit faptul ca Nelea C. nu figureaza ca titular de permis de conducere. Femeia a declarat ca nu are cunostinta ca permisul de conducere prezentat la control este fals si ca acesta i-a fost trimis de catre niste prieteni din R. Moldova la care a apelat in vederea eliberarii lui, dupa ce si-a pierdut permisul in Italia. Oleg R. a declarat ca nu stie ca permisul de conducere prezentat la control este fals ori falsificat.
        
„Politistii de frontiera efectueaza cercetari, in primul caz sub aspectul savarsirii infractiunilor de uz de fals, complicitate la fals material in inscrisuri oficiale si conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care nu poseda permis de conducere, iar in cel de al doilea caz sub aspectul savarsirii infractiunii de uz de fals”, au declarat reprezentantii InspectoratuluI Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi.

Adauga un comentariu