Local

Două persoane au murit din cauza noului coronavirus, în ultimele 24 de ore la Iași

Publicat: 20 ian. 2021
Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi, 05 martie 2021, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 34241 cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 143 de cazuri în plus faţă de ziua precedentă)

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi, 20 ianuarie 2021, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 30174 de cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 125 de cazuri în plus faţă de ziua precedentă).

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 6894 au fost externate (cu 44 persoane externate în plus faţă de ziua precedentă).

În judeţul Iaşi în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 2 decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 501.

În ceea ce privește Campania de vaccinare împotriva COVID 19, desfășurată la nivelul judetului Iaşi, conform datelor centralizate, până în prezent au fost efectuate 15.651 de vaccinări, iar pe data de 20 ianuarie 2021 au fost vaccinate 1976 de persoane.

Referitor la gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, astăzi, 20 ianuarie 2021, sunt ocupate 343 de paturi, din care 37 sunt paturi ATI.

Gradul de ocupare pentru paturile ATI din Iași

Situaţia cu privire la gradul de ocupare pentru paturile ATI este următoarea:

 • 9 paturi ocupate la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase
 • 6 paturi la Spitalul de Pneumoftiziologie
 • 6 paturi la Spitalul Municipal Paşcani
 • 3 paturi la Spitalul de Recuperare
 • 2 paturi ATI la Spitalul CF Iasi
 • 11 paturi la Spitalul de Neurochirurgie

În momentul de faţă mai sunt libere 12 paturi ATI:

 • 2 pat ATI la Spitalul de Recuperare
 • 5 paturi ATI la Spitalul CF Iasi
 • 5 paturi la Spitalul de Neurochirurgie

În spitalele suport COVID-19 mai sunt libere 294 de paturi:

 • 56 de paturi la Spitalul de Boli Infecţioase
 • 12 paturi la Spitalul de Pneumoftiziologie
 • 36 de paturi la Spitalul Hârlău,
 • 20 paturi la Spitalul de Recuperare,
 • 77 de paturi la Spitalul C.F Iaşi,
 • 10 paturi la Spitalul “Sf. Spiridon”
 • 20 paturi la Spitalul Militar
 • 63 de paturi la Spitalul CF Paşcani

La Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, este ocupat un pat ATI.

2 bolnavi confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus urmează tratamentul prin dializă în staţia de dializă de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iaşi.

La Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie “Elena Doamna” Iasi, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt ocupate cele două paturi ATI.

Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, astăzi, 20 ianuarie 2021, un număr de 2449 de persoane se află în izolare, iar 3895 de persoane sunt carantinate la domiciliu.

Până în prezent, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a emis în total 30397 de decizii pentru persoanele aflate în izolare şi 31188 de decizii pentru persoanele aflate în carantină.

Lista statelor cu risc epidemiologic ridicat

A fost aprobată lista actualizată a statelor cu risc epidemiologic ridicat, pentru care se aplică măsura carantinei în cazul cetățenilor care sosesc în România din aceste state.

Conform Hotărârii nr. 4 din 19 ianuarie 2021, măsurile intra în vigoare in data de 19 ianuarie 2021, ora 18.00, pentru persoanele care sosesc în România din Muntenegru, Andorra, Cehia, Luxemburg, Elveţia, Liechtenstein, Croaţia, San Marino, Portugalia, Lituania, Danemarca, Georgia, Slovenia, Serbia, Statele Unite ale Americii, Suedia, Panama, Palestina, Jersey, Puerto Rico, Olanda, Cipru, Slovacia, Letonia, Estonia, Gibraltar, Marea Britanie, Sint Marteen, Israel, Monaco, Germania, Austria, Columbia, Italia, Polonia, Africa de Sud, Irlanda, Aruba, Spania, Insulele Turks si Caicos, Belarus, Franta, Bonaire Saint Eustatius si Saba, Seychelles, Emiratele Arabe Unite, Argentina, Canada si Brazilia.

Măsura de carantină se aplică pentru toate persoanele care sosesc dintr-o călătorie internaţională din ţările/zonele cu risc epidemiologic ridicat şi au drept de intrare pe teritoriul naţional, respectiv: cetăţeni români, cetăţeni ai statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European ori ai Confederaţiei Elveţiene, ori persoanelor care se încadrează la una dintre excepţiile prevăzute prin HG nr. 553/15.07.2020, Anexa 3, art. 2, alin. 2, litera a) – l).

Lista actualizată poate fi consultată pe pagina de internet a Institutului Naţional de Sănătate Publică, la link-ul www.cnscbt.ro.

Adauga un comentariu