Actualitate

Două persoane au murit la Spitalul Tg. Cărbunești după ce instalația de oxigen a cedat! A fost activat planul roşu de intervenţie

Publicat: 22 oct. 2021
ambulanțe la Spitalul Tg. Cărbunești
Două persoane au murit după ce stocatorul de oxigen de la Spitalul Tg. Cărbunești a cedat

În această dimineaţă la Spitalul Tg. Cărbunești instalaţia de oxigen a cedat. Se pare că a fost o problemă tehnică ce a fost cauzată de suprasolicitare. Prefectul judeţului Gorj au anunţat că două persoane au decedat dar medicii au afirmat faptul că decesele nu au survenit ca urmare a probleme.

S-a activat planul roşu iar mai multe ambulanţe din judeţele vecine au venit pentru a oferi ajutorul. Zeci de pacienţi sunt oxigenați manual iar ambulantele au transportat 67 de butelii de oxigen.

Două persoane au murit după ce instalația de oxigen din Spitalul din Tg. Cărbunești a cedat

Așadar, în urma defecţiunii instalației de oxigen din Spitalul din Tg. Cărbunești, două persoane au decedat. Prefectul judeţului a explicat faptul că medicii au declarat că decesele nu pot fi corelate cu problemele de la instalația de oxigen pentru că pacienţii aveau deja probleme foarte grave şi li s-a asigurat oxigen imediat după ce s-a observat problema cu instalația:

În acest moment se continuă evacuarea pacienţilor. Aşteptam să vină compania care se ocupă de stocatorul de oxigen. Sunt două persoane decedate. Medicii au spus că nu pot fi asociate cu evenimentul pentru că starea lor era foarte gravă. Nu pot să vă spun vârsta lor. a declarat prefectul judeţului Gorj.

Raed Arafat a vorbit despre incidentul de la Gorj

Raed Arafat a explicat faptul că stocatorul de oxigen era unul nou şi nu se cunoaşte cu exactitate ce s-a întâmplat de a dus la defectarea acestuia. Acesta a mai menţionat faptul că se aşteaptă apariţia firmei de mentenanță pentru a rezolva problema şi că s-a cerut ajutorul județelor vecine care asigură intervenţia și transportul a zeci de butelii de oxigen:

Eu am fost informat imediat că s-a declanșat planul roşu. S-au mobilizat mai multe resurse din județele vecine, inclusiv cu butelii de oxigen. Este o problemă la stocatorul de oxigen. Aşteptam firma de mentenanță să vină să rezolve problema. Au fost trimise 5 ambulante SMURD, 4 SAJ și o mașină TIM, iar din județele vecine s-au trimis mai multe maşini plus butelii de oxigen. Stocatoarele sunt noi, nu puteam ști când se defectează. Vom vedea cu exactitate cauzele.

Recent, medicul Vasile Cepoi, directorul DSP Iași a dezvăluit faptul că situația este critică din punct de vedere tehnic, dar și de personal. Așadar, spitalele din Iași lucrează la capacitate maximă, iar instalațiile electrice nu mai fac față fiind solicitate la maximum. Situația este una care, cel mai probabil, se întâlnește la fiecare spital din România:

Adauga un comentariu