Local

Două persoane cu hipotermie au ajuns în stare gravă la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi. Medicii trag un semnal de alarmă: „Persoanele singure sau bolnave trebuie ajutate în sezonul rece”

Publicat: 24 nov. 2021
Prof. dr. Diana Cimpoeșu, a transmis că cei doi pacienţi au fost încălziţi şi intubaţi, după ce au fost diagnosticaţi cu hipotermie

Prof. dr. Diana Cimpoeșu, şefa Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Sf. Spiridon din Iaşi, a transmis faptul că în ultimele două nopţi au ajuns cu hipotermie doi pacienţi.

Un bărbat fără adăpost, în vârstă de 58 ani şi o femeie din mediul rural, în vârstă de 71 ani, au ajuns în stare gravă la spital, după ce temperatura corporală le-a scăzut la 30 de grade.

„În ultimele două nopți doi pacienți în stare gravă cu hipotermie au ajuns în UPU Iaşi: un bărbat de 58 ani fără adăpost și o femeie de 71 ani din mediu rural cu casa și pensie. Temperatura centrală era de 30 grade la sosire şi se aflau în stare de comă”, a transmis prof. dr. Diana Cimpoeșu, şefa UPU SMURD Iaşi.

Medicii ieşeni trag un semnal de alarmă, după ce doi bătrâni au ajuns în stare gravă la spital cu hipotermie

Șefa UPU SMURD Iaşi, prof. dr. Diana Cimpoeșu, a transmis că cei doi pacienţi au fost încălziţi şi intubaţi, după ce au fost diagnosticaţi cu hipotermie.

De asemenea, aceasta trage un semnal de alarmă şi spune că persoanele singure sau bolnave trebuie ajutate în sezonul rece.

„Au fost intubați și încălziți, trataţi pentru multiple complicații. Prognostic rezervat. În sezonul rece persoanele defavorizate, singure sau bolnave trebuie ajutate de comunitate, autorități, vecini, rude”, a conchis prof. dr. Diana Cimpoeșu.

Adauga un comentariu