Eveniment-Social

Doua sentinte de condamnare diferite intr-un singur dosar penal

Publicat: 05 mart. 1999

•Florin Achiri si-a jefuit bunicii de banii de inmormintare •Tinarul a primit 3 ani de detentie pentru tilharie
•Victor Bounegru l-a luat la bataie pe politistul care ancheta acest caz •Agresorul a fost „recompensat” cu 4 ani de inchisoare

Autorul unui jaf si a unei tilharii comise la inceputul lunii iulie 1998 a fost condamnat de instanta ieseana la 3 ani de puscarie si obligat la plata unui milion de lei cheltuieli de judecata. Florin Achiri (18 ani) a fost crescut de bunicii din partea tatalui de la virsta de un an. Odata cu trecerea timpului, Florin a inceput sa aiba preocupari mai putin ortodoxe, sterpelind diverse bunuri de la vecinii din comuna. Satui de comportamentul dificil al baiatului si de numeroasele probleme create, bunicii au renuntat sa-l mai gazduiasca.

In timp ce batrinii se aflau la munca cimpului, in dupa amiaza de 2 iulie 1998, nepotul si-a tras un ciorap pe cap si a patruns prin efractie in casa. Imediat, el a inceput sa ravaseasca toate lucrurile in cautare de bani. Stiind ca bunicii sai au bani strinsi pentru inmormintare, Florin si-a extins cautarile sub salteaua unui pat. In momentul cind a gasit un milion de lei, infractorul a fost surprins de verisoara sa, Ana Maria Poganescu, care a venit sa dea de mincare animalelor din ograda. Acesta a imobilizat-o pe fata, rupindu-i tricoul si a condus-o fortat in spatele casei. Aici, Ana Maria a fost batuta crunt si amenintata cu moartea daca povesteste cele intimplate.

In legatura cu acest caz, seful Postului de politie din Comarna, plutonierul Marian Radu, a inceput cercetarile si audierea unor martori. In timp ce erau completate unele declaratii, politistul a fost deranjat de un grup de tineri galagiosi care consumau alcool. Acesta le-a atras atentia pentru comportamentul lor si a vrut sa plece. Fara absolut nici un motiv, un taran beat a venit inarmat cu un par si l-a luat pe subofiter la bataie. Loviturile i-au provocat acestuia leziuni corporale ce au necesitat 10 zile de ingrijiri medicale.

Pentru infractiunea de ultraj, sateanul Victor Bounegru (54 de ani), din Comarna, a fost condamnat la 4 ani de inchisoare. In urma cu cinci luni de zile, acesta a mai primit o pedeapsa de 4 ani, deoarece a snopit in bataie un politist, cu un arac de la vie.loading...

Adauga un comentariu