Actualitate

Doua universitati din Iasi, pozitii importante intr-un clasament international!

Publicat: 14 dec. 2017
1

Doua universitati din Iasi ocupa pozitii importante in clasamentul global al universitatilor din Romania – Metaranking universitar 2017, clasament care stabileste ierarhia universitatilor din Romania in functie de rezultatele combinarii performantelor lor individuale din clasamentele academice internationale ale universitatilor.

Citeste si: SPECTACULOS! Universitatea Tehnica din Iasi, pe primul LOC in Romania la nivel de implementare a celor mai multe proiecte de cercetare

Universitatea Alexandru Ioan Cuza (UAIC) si Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi (TUIASI) sunt clasate ca fiind printre cele mai bune institutii de invatamant superior din tara. Astfel, UAIC ocupa locul 3 in clasamentul Metaranking universitar 2017, urmata de TUIASI care se regaseste pe locul 4.

Citeste si: Rectorul Universitatii Cuza din Iasi la BZI LIVE a anuntat SCHIMBARI RADICALE in institutie. E vorba de INVESTITII de milioane euro si un nou tip de ORGANIZARE – VIDEO

Metarankingul Universitar-2017 utilizeaza metodologia propusa de membrii High Level Experts Group numiti in 2016 de Ministrul Educatiei Nationale si Cercetarii. Obiectivul Metarankingului Universitar este cunoasterea pozitionarii universitatilor romanesti in clasamentele academice internationale. Analiza tine cont de cele 9 clasamente internationale relevante care ofera un scor global si care includ criterii si indicatori academici. Potrivit Raportului final, doar 23 dintre cele 92 de universitati incluse in clasament (55 publice si 37 private) au prezenta si vizibilitate internationala.

Adauga un comentariu