Local

Două zile de coșmar pentru familiile din comuna Costuleni, județul Iași. În câteva minute au rămas fără agoniseala de o viață

Publicat: 12 ian. 2021
Pompierii de la ISU Iași intervin la stingerea unui incendiu
Două incendii izbucnite în comuna Costuleni, județul Iași, au avut loc la finalul săptămânii trecute

Zile de coșmar pentru două familii din comuna Costuleni, județul Iași. Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Iași au fost solicitați să intervină două zile la rând în aceeași localitate pentru a stinge incendiile care amenințau să se extindă și la alte case

Sfârșit de săptămână extrem de aglomerat pentru angajații de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Iași. Pompierii au fost solicitați vineri, 8 ianuarie 2021, și sâmbătă, 9 ianuarie 2021, în satul Cozia, comuna Costuleni, județul Iași, pentru a stinge două incendii izbucnite la locuințele unor familii. Angajații ISU Iași au fost solicitați la finalul săptămânii trecute să intervină și în alte situații din județ. Pompierii ieșeni au fost nevoiți să intervină atât la stingerea unor incendii, cât și în cazul altor probleme apărute în localitățile județului.

Incendiu în comuna Costuleni, județul Iași. O familie și-a pierdut toate bunurile

Pompierii ISU au intervenit mai întâi în satul Cozia din comuna Costuleni în cursul zilei de vineri, 8 ianuarie 2021. Angajații Inspectoratului au stins un incendiu izbucnit la locuința unei familii. Din cauza jarului căzut din sobă, incendiul a luat amploare.

„Echipaje din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași au intervenit în localitatea Cozia, comuna Costuleni, pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință individuală. Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 40 de metri pătrați. În urma acestuia au ars diverse piese de mobilier, aproximativ 100 de kilograme de materiale textile și documentele personale ale proprietarului. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost jarul căzut din sistemul de încălzire”, au precizat cei de la ISU Iași.

Proprietarul, în vârstă de 58 de ani, a fost preluat de un echipaj de prim-ajutor, însă a refuzat să meargă la spital

Casă mistuită de foc de la o țigară uitată aprinsă

O altă locuință a fost cuprinsă de flăcări în satul Cozia din comuna Costuleni. Sâmbătă, 9 ianuarie 2021, cei de la Detașamentul 2 de Pompieri Iași au intervenit la stingerea unui incendiu la o casă, flăcările pornind de la o țigară uitată aprinsă.

„Echipaje din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași au intervenit în localitatea Cozia, comuna Costuleni, pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință individuală. În urma acestuia au ars aproximativ 60 de metri pătrați de acoperiș, aproximativ 20 de metri pătrați de tavan din lemn, tâmplăria din lemn a două uși și trei ferestre și o piesă de mobilier. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost fumatul”, au mai precizat cei de la ISU Iași.

Astfel de incendii au avut loc și în alte zone din Iași.

Incendiu în orașul Târgu Frumos. Proprietarul casei a ajuns la spital

Angajații ISU Iași au intervenit și în orașul Târgu Frumos la o locuință cuprinsă de flăcări. Incendiul a pornit tot de la jarul căzut din sobă.

„Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 20 de metri pătrați. În urma acestuia au ars aproximativ 1,5 metri pătrați de pardoseală din lemn și s-au degradat aproximativ 20 de metri pătrați de zugrăveală. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost jarul căzut din sistemul de încălzire. Proprietara, în vârstă de 86 de ani, a fost asistată medical de către un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Iași. Ulterior, aceasta a fost transportată la Centrul de Primiri Urgențe Târgu Frumos.

Noi intervenții în județul Iași. Casă mistuită de flăcări lângă Pașcani

La finalul săptămânii trecute, pompierii ISU au fost solicitați și în zona municipiului Pașcani. Din cauza unui scurtcircuit electric, o locuință din comuna Miroslovești, județul Iași, a fost cuprinsă de flăcări.

„Echipaje din cadrul Secției de Pompieri Pașcani au intervenit în localitatea Soci, comuna Miroslovești, la stingerea unui incendiu produs la o locuință individuală. Au ars elemente de mobilier, tâmplărie și aproximativ 200 de kilograme de articole textile. S-au degradat 60 de metri pătrați de acoperiș din lemn și tablă, elemente de tâmplărie, aproximativ 100 de kilograme de articole textile, aparate electrocasnice și articole din P.V.C. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un scurtcircuit electric”, au mai spus cei de la ISU Iași.

Adauga un comentariu