Titlurile zilei

Dovada combinațiilor făcute la spitalul mobil de la Lețcani! Rețeaua care a controlat tot ce s-a întâmplat la unitatea medicală a fost deconspirată. Mărturii uluitoare despre afacerea care s-a detonat în Iași

Publicat: 12 mai 2021
Containerele medicale de la spitalul mobil de la Lețcani, județul Iași, pentru bolnavii de COVID-19
Conducerea CJ Iași a demonstrat cum Asociația Euronest a permis muncitorilor firmei Omega Tehnoton, aparținând lui Maricel Popa, fostul șef al județului, să intre la spitalul mobil de la Lețcani, pentru a remedia o serie de nereguli, fără a avea vreo autorizație în acest sens

Închis de luni bune, spitalul mobil de la Lețcani a devenit însă subiectul unei adevărate combinații pe bani publici. Un raport făcut de conducerea Consiliului Județean Iași a evidențiat cum fostul șef al instituției, Maricel Popa, și-a băgat muncitorii de la firma proprie în unitatea medicală, fără a avea și dreptul la acest lucru. Conducerea Asociației Euronest continuă să nege toate aceste fapte. Șefii județului cer ca organele de anchetă să se autosesizeze

Continuă să iasă la iveală detalii scandaloase despre spitalul mobil de la Lețcani pentru tratarea bolnavilor de COVID-19. Unitatea medicală zace cu ușile ferecate de mai bine de 4 luni, timp în care proprietarul nu a făcut mare lucru pentru remedierea deficiențelor constatate în ultima perioadă. Ba chiar pentru a masca din nereguli, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Euronest a apelat la Maricel Popa, fostul președinte al Consiliului Județean (CJ) Iași, pentru a reface unele instalații. Maricel Popa nu are nicio calitate pentru a intra la spitalul mobil, dar cu toate acestea, conducerea Euronest i-a facilitat accesul. După ce toate aceste lucruri au fost semnalate, CJ Iași a demarat o anchetă, iar toată mascarada a ieșit la iveală.

Firma lui Maricel Popa a fost favorizată la spitalul mobil de la Lețcani

Pentru a mai elimina din măsurile impuse de autorități, Euronest a ajuns să apeleze la firma Omega Tehnoton pentru remedierea unor probleme. Muncitorii lui Maricel Popa au intrat pe o altă poartă de acces, însă cei de la Pază i-au trecut în registru. Astfel, muncitorii lui Popa au intrat liniștiți la spital și au lucrat la unele instalații. Toate aceste aspecte au fost semnalate și de Costel Alexe, președintele CJ Iași. „Niște ingineri care coordonează compartimentele de reparații și mentenanță ale grupului Omega Tehnoton, deținut de fostul președinte CJ, au intrat cu mașinile de serviciu în curtea spitalului mobil de la Lețcani. S-a întâmplat la jumătatea lunii martie prima oară, dar și ulterior, intrări repetate. Paza acestui obiectiv este asigurată de Direcția aflată în subordinea CJ Iași”, a spus Costel Alexe, președintele CJ Iași.

Dovada că Maricel Popa a intrat ilegal în unitatea medicală

Mai multe înregistrări arată numerele de înmatriculare ale mașinilor de la Omega Tehnoton, alături de o serie de mărturii ale persoanelor care au fost de față. Astfel, Alina Popa i-a permis lui Maricel Popa, cu largul concurs al celor de la Direcția de Pază, să intre în curtea spitalului.

„Există înregistrate mai multe intrări ale unor persoane care au făcut lucrări la bazinele de apă sau la instalațiile electrice sau la cele de aer condiționat. Angajații de la Direcția de Pază au relatat că au permis accesul acestor persoane prin dispoziția doamnei Alina Popa. Aceste persoane lucrau la grupul de firme Omega Tehnoton. Paznicii sunau de fiecare dată la Alina Popa. În 2 aprilie 2021, fostul șef al CJ a intrat în incinta spitalului. Cineva trebuie să răspundă public și să explice de ce aceste persoane au intrat acolo”, a mai spus Costel Alexe.

Se cere intervenția anchetatorilor la Lețcani

Conducerea Consiliului Județean Iași a cerut intervenția organelor de anchetă pentru a face lumină la spitalul mobil de la Lețcani.

„Care a fost motivul pentru care angajații de la Omega Tehnoton au avut acces liber în curtea spitalului și în baza a ce contract au operat acele lucruri. Sunt convins că autoritățile competente vor stabili dacă există vreo situație de conflict de interese. Discuțiile cu Euronest țin de autorizarea spitalului și îndeplinirea măsurilor de conformare. Autoritățile vor trebui să stabilească care este proiectul pe viitor al acestui spital. CJ are două obiective, cel de a asigura faptul că spitalul trebuie să fie funcțional, dar și recuperarea banilor investiți prin fonduri europene. Cei de la Euronest și-au luat multe angajamente pe care nu au reușit să le ducă la îndeplinire”, a menționat Costel Alexe.

Culmea, procurorii anticorupție au deschis mai multe dosare penale după licitația de la spitalul mobil, însă ancheta bate pasul pe loc.

Euronest neagă intervenția lui Maricel Popa

Nu este primul scandal care stă la baza licitației pentru spitalul mobil, licitație cu o valoare de 10,7 milioane de euro. Culmea, deși faptele sunt evidente, Alina Popa susține că Maricel Popa nu a fost la Lețcani.

„Nu există niciun contract încheiat de Euronest cu vreo firmă care să aibă legătură cu fostul președinte pentru spitalul de la Lețcani. În spital nu au pătruns decât muncitori sau oameni pe care i-am adus noi pentru diverse lucrări de mutat paturi sau lucruri de felul acesta. Este exclus ceea ce afirmă domnul președinte. Noi nu am luat muncitori decât pe persoană fizică. Oameni care ne-au ajutat să cărăm paturi. Atât”, a spus Alina Popa, directorul ADI Euronest.





Comentarii
  • FERECATI PORTILE ,NU LASATI PE NIMENI SA MAI REMEDIEZE DIN DEFECTIUNI ,SAU DATII NISTE TABLA LUI ALEXE SA VA DEA VOIE. ASA INTELEG PNE-LISTII CA TREBUIE TRATATI ROMANII. INCHIDETI TOT CE ARE LEGATURA CU P.S.D.

  • DOI HOȚI ȘI O HOAȚĂ ! SUNT ATÂT DE PROȘTI ȘI RĂU INTENȚIONAȚI, ÎNCÂT ESTE MAI IMPORTANT PENTRU ACEȘTI DELATORI SĂ SE SCUIPE DECÂT SĂ REZOLVE PROBLEMELE ACESTUI AȘA ZIS SPITAL ! NIȘTE JIGODII, INFRACTORII !

  • Vedeți ce spun comentatorii. Vox Populi.kostel,doanga și Finuțul luați va de mâna cu pinokio și îmbrăcați in salopete sau in kimono,cum va place,muți și zâmbăreți și reparați spitalul pe banii voștri,altfel morții de kovvid au sa va kam viziteze. Lăsați prostiile de partid. Și după ce spitalul lucrează,scoateți va ochii,ca noua ne ar bine.atentie însă ,fără mutilări fizice,ca sunteti tinerei. I-ai aragazul are copii nepoți de crescut. Deci faceți echipa și reparați spitalul,ca dacă va ia DIICOT grasul de acolo va trimite la munca in alte instituții,poate la centrele de copii sau la maturat bvd stefan cel mare.

  • LA PUSCARIE TOTI TREI MAI LUATI CU VOI SI PE FOSTUL DIR.AEROPORT. MARE PARTE DIN COMPARTIMENTUL FINANCIAR AEROPORT SI CELULA ADUS BANI CU DOBANDA SI ARUNCATI CHEIA.

Adauga un comentariu