Culinar

Dovleac, ghimbir şi morcov: o supă portocalie, care îţi „face” plinul cu vitamine

Publicat: 21 nov. 2019

Această supă portocalie este o adevărată bombă de vitamine. Culoarea este atât de aprinsă datorită carotinei – un pigment vegetal care odată ajuns în organism se transformă în vitamina A.

Dovleac, morcov,ghimbir şi cartofi – acestea sunt ingredientele care vă vor umple organismul de vitamina C, acid folic şi fibre. În plus această supă vă va ridica dispoziţia cu aroma sa picantă şi culoarea neobişnuit de aprinsă.

Ingrediente necesare:

1 dovleac
2 cartofi
8 pahare de apă
8 morcovi
3 bucăţi de ghimbir proaspăt
1 borcan de lapte de cocos
1/2 de lingură de nucşoară
1/2 de lingură de coriandru
sare şi piper după gust

Modul de preparare:

Încălziţi cuptorul la 190 de grade. Tăiaţi dovleacul în jumătate şi curăţiţi-l de seminţe. Apoi aşezaţi jumătăţile cu tăietura în jos pe o tavă şi turnaţi apă până la 5 mm. Faceţi nişte înţepături cu furculiţa în cartofi, apoi puneţi-i pe o tavă separată.
Coaceţi dovleacul şi cartofii până când vor deveni moi (45-60 de minute). Între timp turnaţi apă într-un castron şi puneţi-l pe foc până începe să fiarbă.
Curăţiţi şi tăiaţi morcovul, apoi puneţi-l împreună cu ghimbirul în castron şi lăsaţi să fiarbă 30 de minute la foc mic. Lăsaţi bulionul şi legumele coapte să se răcească puţin. Apoi scoateţi miezul dovleacului şi adăugaţi-l în castron.

Curăţiţi cartofii, tăiaţi-i şi adăugaţi-i şi pe ei în bulion. Puneţi laptele de cocos şi condimentaţi supa. Această supă este de neînlocuit mai ales în perioada rece a anului, când organismul nostru duce lipsă de lumină solară şi de vitamine. În plus ea vă va ridica dispoziţia chiar şi în cea mai posomorâtă zi.loading...

Adauga un comentariu