Aperitive

Dovleac gratinat cu bacon la cuptor

Publicat: 16 ian. 2013

Ingrediente:

400 gr dovleac taiat in bucati mari
10 gr faina
20 ml ulei de masline
2 cepe tocate
10 gr unt
2 catei de usturoi
100 gr bacon taiat in cubulete
10 frunze de salvie
400 ml lapte
10 gr mustar
200 gr cascaval
2 galbenusuri
sare

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 200 de grade. Aseaza bucatile de dovleac intr-o tava. Stropeste cu ulei de masline si asezoneaza cu sare. Da tava la cuptor pentru 40 de minute. Cand este gata, taie bucatile de dovleac in cubulete. Intre timp, prajeste baconul intr-o tigaie cu unt si ulei. Adauga ceapa si usturoiul si lasa pe foc timp de 10 minute.

Adauga frunzele de salvie si amesteca usor. Transfera apoi totul intr-un bol. In aceeasi tigaie adauga faina. Toarna apoi treptat laptele si amesteca bine. Adauga cascavalul si mustarul si amesteca. Ia de pe foc si adauga amestecul cu ceapa si galbenusurile. Toarna sosoul peste dovleac si da la cuptor pentru 30 de minute.
Dovleacul gratinat cu bacon la cuptor se serveste ca atare.

sursa: acasa



loading...

Adauga un comentariu