Garnituri

Dovleac gratinat la cuptor – Cel mai delicios pranz de toamna pe care l-am mancat vreodata

Publicat: 20 sept. 2017
2

Din dovleac pot fi preparate atat feluri principale, cat si deserturi. Iar daca-l prepari cu rosii si branza la cuptor vei obtine cel mai bun fel de mancare pentru pranz.

Ingrediente:

6 linguri unt
2 cepe rosii
1 kg dovleac curatat
1 lingurita sare
600 g rosii
100 ml supa de legume
100 g faina
250 ml lapte
1 lingurita mustar
400 g branza
patrunjel

Citeste si Prajitura cu dovleac – Deliciu de toamna pe masa ta

Mod de preparare:

Dai drumul la cuptor. Toci cepele si le calesti in patru linguri de unt topit pana se inmoaie. Adaugi dovleacul taiat cubulete si jumatate de lingurita de sare. Cand dovleacul incepe sa se rumeneasca, adaugi supa si lasi sa fiarba cinci minute.
Separat, topesti intr-o tigaie restul de unt, dai deoparte, pui faina si omogenizezi. Pui laptele, omogenizezi si asezi din nou tigaia pe foc, amestecand pana cand capata o consistenta cremoasa. Dai deoparte, adaugi restul de sare, mustarul si jumatate din cantitatea de branzaa rasa.
Pui un strat de dovleac intr-o tava de cuptor, adaugi rosiile descojite tocate si sosul, Presari pe deasupra restul de branza rasa  si patrunjelul tocat. Dai tava la cuptor pana se rumeneste pe deasupra.

preluat de pe clickpoftabuna





Adauga un comentariu